Careereye rekryterar chef för dataanalys - och 16 personer till

CareereyeSpiltan (Investment AB Spiltan)På nytt jobb

Marcello Grita, ny chef för dataanalys på Careereye, och bolaget vd Johan Kadar. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Jobbtjänsten Careereye erbjuder en onlinetjänst där anställda och tidigare anställda kan ge omdömen på sina arbetsplatser. Nu rekryterar de Marcello Grita som ny chef för dataanalys.

Marcella Grita har en bakgrund som analytiker och strateg på GE Capital och Klarna. Han har tidigare grundat och drivit Skillable, ett analysföretag inom HR. Närmast kommer han från rollen som vd på Karriärföretagen Sverige, som varje år utser Sveriges 100 mest spännande arbetsgivare.

Nu ska Marcello Grita alltså istället stärka Careereyes kapacitet inom data och analys inför bolagets kommande expansion.

Förutom Marcello Grita har bolaget nämligen rekryterat ytterligare 16 personer den senaste tiden. Bland annat har den digitala HR-profilen Tommie Cau klivit in som vice vd. Man har även rekryterat fem personer till ett nyöppnat kontor i Halmstad, och åtta respektive två personer till företagets kontor i Stockholm och Berlin.

Vågen av nyrekryteringar är ett led i Careereyes expansionsplaner och en följd av att investmentbolaget Spiltan och kommunikationsproffset Lottie Knutsson gick in som delägare i bolaget i våras.

Careereyes vd Johan Kadar säger att rekryteringen av Marcello Grita är en fråga om att tillföra viktig erfarenhet och kunskap inom ett område som är helt avgörande för bolaget.

“Framtiden för digitala rekryterings- och HR-tjänster stavas data och det är också grundstommen i vår tjänst. Med Marcello stärker vi nu vår organisation för att kunna hjälpa våra användare och kunder ännu bättre”, säger Johan Kadar och forsätter:

“Marcello är en stark profil och han kan vår bransch väl sedan tidigare, vilket är lyckosamt och viktigt när vi nu tar Careereye till nästa nivå”

Marcello Grita berättar att han anser att bolaget är “väldigt väl positionerat för att bli den ledande omdömestjänsten för arbetsplatser”.

“Det ska bli kul och spännande att få vara med på den resan och bidra med min passion för talangfrågor och data. Vi har bara sett början på hur data och analys kan hjälpa arbetsgivare att hitta rätt talanger och vice versa”, säger Marcello Grita.

Läs mer