Sök

Stark start för Fishbrains betalapp – flaggar för en ny stor runda

Fishbrain

Johan Attby, grundare av Fischbrain Foto: Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

"Vi håller igång diskussioner för att ta in mer kapital", säger grundaren Johan Attby.

Den svenska fiskappen Fishbrain har tagit ett stadigt grepp om fiskentusiasterna, framför allt de amerikanska.  Sportfiskare använder sig av Fishbrain för att logga sina fångster och ta reda på var och när det är störst chans att få napp.

Förra sommaren kunde vi avslöja att bolaget tog in 68 miljoner kronor från en rad namnkunniga investerare, som Northzone.

För att kunna håva in intäkter lanserade Fishbrain en premiumtjänst i appen. Tjänsten, som kostar cirka 50 kronor i månaden, innebär att användaren bland annat får en prognos om när på dagen man ska fiska om en specifik fiskart.

I dag har appen 2,5 miljoner registrerade användare runtom i världen. Majoriteten finns dock i USA, som står för 80 procent.

Under fjolåret omsatte Fishbrain blygsamma 335.000 kronor förra året och gjorde en förlust på 22,8 miljoner kronor. En omsättning som Fishbrain kommer att överträffa med råge i år. 

Nu berättar Johan Attby att över 20.000 använde tjänsten i juli, vilket gjorde att intäkterna slog den satta budgeten för juli – med 39 procent. Exakt hur mycket omsättningen låg på vill Johan Attby inte säga.

"Det var en ganska aggressiv satt budget och ingen blygsam. Budgeten låg, mellan tummen och pekfinger, på över en miljon kronor för juli om jag ska säga någonting", säger Johan Attby.

Han upplever inte att det har varit svårt att få användarna att betala för tjänsten och är än så länge nöjd med antalet.

"Med tanke på att vi lanserade i april", säger Johan Attby.

På frågan om det lutar sig mot en ny runda vill han inte riktigt avslöja.

"Jag behöver inte ta in kapital för jag gjorde en ganska stor A-runda förra året och har den lyxen att jag inte behöver ta in mer kapital i närtid", säger Johan Attby och fortsätter:

"Men samtidigt när vi har släppt någonting och det funkar bra så vill vi växa ännu fortare och gasa på. Så ja, vi håller igång diskussioner för att ta in mer kapital"

När kan det ske?

"Det kan bli det här året eller nästa år. Men hur mycket jag vill ta in är inget jag har planerat ännu", säger Johan Attby.

Läs mer