Här är deras nya techfestival – tunga namn på gästlistan

Här är deras nya techfestival – tunga namn på gästlistan

FOTO: Pressbild från Symposium. Daniel Ek till vänster, Ash Pournouri till höger.

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Biljetterna till Spotify-grundaren Daniel Ek och Avicii-managern Ash Pournouris konferens Brilliant Minds Conference kostar 24 000 kronor – om du ens blir antagen.

Breakit avslöjade för lite mer än en månad sedan att Spotify-grundaren Daniel Ek och ”mannen bakom Avicii”, Ash Pournouri, kommer att arrangera en tech- och musikfestival i Stockholm i sommar. Festivalen kommer att gå under namnet Symposium och kommer att sammanfalla med den mer klassiska musikfestivalen Summerburst.

”Vi har bjudit in en hel del roliga gäster men vi är inte riktigt redo att annonsera vilka det blir exakt”. sade Daniel Ek till Breakit då.

Hemlighetsmakeriet kring festivalen, som går av stapeln mellan 8:e och 13:e juni, har sedan dess varit stort – men nu har arrangörerna släppt ytterligare information.

Enligt evenemangets sajt avslöjas nu att konferensen kommer att heta ”Brilliant Minds Conference” och att den kommer att pågå under två dagar. Enligt sajten kommer Ash och Daniel Ek att ”samla världens ledare inom musik, media och teknologi, tillsammans med svenska legendarer och nyaste talanger.”

Deltagarna kommer även att bli ”inspirerade av den nyaste teknologin, underhållna av landets hetaste musikexporter, och sammankopplade med några av de skarpaste och mest inflytelserika människorna i världen.”

Men det är inte gratis – och väldigt exklusivt. För att få delta på evenemanget är det ”invite only” som gäller. Man kan dock ansöka om att köpa ett tvådagars-pass till konferensen till det blygsamma priset av 24 000 kronor.

Förutom Brilliant Minds Conference kommer Symposium att ringas in av evenemang som Denniz Pop Awards, Polar Music Prize, Polar Talks, Scandinavian Music Summit, AVICII Fest och Summerburst.

Enligt källor till Breakit har några av de tyngsta amerikanska techentreprenörerna, som bland annat Facebook-grundaren Mark Zuckerberg och Teslas Elon Musk, bjudits in till evenemanget. 

Några namn har dock ännu inte bekräftats.

Uppdatering: Daniel Ek och Ash Pournouri har pratat med musiksajten Billboard om Symposium och sedan släppt samma uttalanden plus lite mer information i ett pressmeddelande.

"Mycket av dialogen verkar hända i USA men om du är chef på ett techbolag och vill se hur snabbt ny teknik plockas upp av människor borde du ta en titt på Sverige", säger Daniel Ek i pressmeddelandet.

Enligt Billboard-artikeln väntas Björn Ulvaeus från Abba, Ericssons vd Hans Vestberg samt Skype-grundaren Niklas Zennström komma till eventet.

Ash Pournouri säger i pressreleasen att konferensen ska sätta Sverige på kartan.

"Symposium kommer att visa dig varför Sverige, tack vare sitt entreprenöriella ekosystem av innovation och kreativitet, är unikt positionerat för att få fram morgondagens framgångssagor", säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER