Hövding-grundaren försätter sin nya designstartup i konkurs

Hövding
Hövding-grundaren försätter sin nya designstartup i konkurs

Terese Alstin, en av medgrundarna på Hövdig, försätter sin startup No Sir i konkurs. Foto: Press

Johanna Ekström

Reporter

"Att bygga företag och varumärke är ett hårt arbete”

Terese Alstin lämnade smarta cykelhjälmsbolaget Hövding, som hon grundat tillsammans med Anna Haupt, för snart två år sedan.

Då satsade hon på att starta ett nytt bolag, designplattformen No Sir. Tanken var att på den lyfta fram kvinnliga möbel- och inredningsdesigners.

Efter att bolaget varit aktivt i 1,5 år väljer nu Terese Alstin dock att lägga ner verksamheten, något som sajten 8till5 var först med att berätta.

På No Sirs Facebook-sida skriver Terese Alstin att “konceptet fått ett fantastiskt mottagande” och att det varit en “galet rolig erfarenhet”.

Hon uppger att det främsta skälet till att hon trots det väljer att lägga ner är personligt.

“Att bygga företag och varumärke är ett hårt arbete - särskilt på egen hand - och nu har jag kommit till en punkt i mitt liv där jag känner att ansträngningarna, tiden och risktagandet har blivit för mycket av en uppoffring”.

Nu har en konkurs inletts. Första verksamhetsåret omsatte No Sir endast 9.000 kronor och gjorde en förlust på 200.000 kronor.

Breakit rapporterade nyligen att den andra Hövding-grundaren, Anna Haupt, fått nytt jobb på bilföretaget nevs, där hon ska leda utvecklingen av självkörande bilar. 

Läs fler artiklar
LÄS MER