Starbreezes vd köper aktier för 46 miljoner i egna bolaget

Breakit - Starbreezes vd köper aktier för 46 miljoner i egna bolaget

Jonas de Lange

Reporter

Bo Andersson Klint har inte tröttnat på sitt bolag.

Under tisdagkvällen förmedlade Starbreeze att aktiebolaget Varvtre AB, förvärvat 2 miljoner aktier i det egna bolaget. Det motsvarar ungefär 0,8 procent av alla aktier.

Bakom bolaget står Starbreezes vd Bo Andersson Klint.

Enligt det – i vanliga fall tillförlitliga – twitterkontot Holdings skedde transaktionen till en kurs på 22,8 kronor, strax under den ordinarie aktiekursen på 23,2 kronor. Det innebär alltså att Bo Andersson Klint har köpt aktier för 45,6 miljoner kronor.

Starbreeze har framförallt blivit kända för utgivandet och utvecklandet av spelserien Payday. Under 2016 har dock bolaget även uppnått viss succé med spelet Dead by daylight.

Vi har vid flera tillfällen även rapporterat om bolagets satsningar på virtual reality. Bland annat i form av att bolaget tagit in 75 miljoner kronor i ett konvertibellån från datortillverkaren Acer. Den svenska spelutvecklaren har även startat ett gemensamt dotterbolag med datorjätten för att lyfta VR-satsningen ytterligare.

Bo Anderson Klint är sedan tidigare största ägare i Starbreeze. Innan transaktionen ägde han 9,68 procent av aktierna i bolaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER