Tidigare Odd molly-vd ska sköta investeringar åt Springfield

Odd Molly
Tidigare Odd molly-vd ska sköta investeringar åt Springfield

Christina Tillman under tiden hon jobbade på Odd Molly. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT Bild

Jonas de Lange

Reporter

Riskkapitalbolaget Springfield rekryterar tre nya investeringsansvariga. En av dem är klädmärket Odd mollys tidigare vd Christina Tillman.

Det är papperstidningen Dagens industri som nu rapporterar att detaljhandelsveteranen ska börja hantera Springfields pengar.

”Jag ser fram emot att lära känna nya entreprenörer och stötta dem med det jag kan, vilket är retail, mode, varumärkes-och bolagsbyggande. Jag var med om att bygga Odd Molly från ett bolag med fyra anställda till ett bolag med 60 medarbetare och 350 miljoner i omsättning”, säger Christina Tillman till tidningen.

Hon var vd för Odd Molly från 2005 till 2012 och är idag styrelseproffs och investerare.

Anna Settman, vd på Springfield, berättar för tidningen att bolaget planerar att göra tio nya investeringar inom sin inkubatorverksamhet under hösten. Investeringarna blir då på upp mot 500.000 kronor.

Bolaget gör även följdinvesteringar i några av sina portföljbolag på upp mot 10-15 miljoner kronor.

Utöver Christina Tillman har riskkapitalbolaget rekryterat ytterligare två starka namn: Malin Bäcklund, IT-chef på Schibsted Sverige och Cecilia Lager som sitter en rad olika styrelser, bland annat Collector Bank och finansmannen Harald Mixs riskkapitalbolag Altor.

Rättelse: I en tidigare version av texten skrev vi att Malin Bäcklund är tidigare IT-chef på Schibsted Sverige. Hon har inte slutat på Schibsted utan utför sitt uppdrag på Springfield parallellt med sitt jobb som IT-chef. Vi beklagar misstaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER