Sök

Nu gasar Lendo-utmanaren - “mångdubblar omsättningen”

Consector

Consectors grundare Jonas Ryberg och Pontus Holgersson. Foto: Press

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Nytt avtal med Max Matthiessen bäddar för fortsatt tillväxt.

Consector är en låneförmedlare som ger personlig rådgivning för att underlätta privatpersoner att hitta de bästa lånevillkoren för såväl bolån som privatlån och kreditkort.

För nästan ett år sedan tog Consector in kapital från riskkapitalbolaget Aggregrate Media bland annat för att användas till marknadsföring. Riskkapitalbolagets andelar köptes dock upp av Verdane Capital i januari i år.  

Nu växlar låneförmedlaren upp igen och inleder ett nytt samarbete med försäkringsförmedlaren Max Matthiessen. 

"Samarbetet innebär att vi kan bredda vår kundkrets och erbjuda våra produkter och tjänster till Max Mathiessens kunder", säger Pontus Holgersson, vd och grundare av Consector och fortsätter:

"Ambitionen är att vara fullsortimentbutik som hjälper kunder med alla typer av lån och med det nya samarbetet kan vi nu utveckla erbjudandet ytterligare till en stark kundgrupp", 

Max Mathiessens starkaste kunder finns främst inom pension– och försäkringsrådgivning till privatpersoner och företag.  

"Max Matthiessen har som ambition att utöka erbjudandet kring privata engagemang och Consector fyller en viktig funktion med sin upphandlingsplattform för lån och krediter", säger Christoffer Folkebo, vd på Max Matthiessen i ett uttalande. 

Tillsammans med Jonas Ryberg grundade Pontus Holgersson Consector 2014. Sedan starten är investmentbolaget Optimizer Invest delägare. Förutom Verdane Capital finns också Catena Media, Arne Liljedahl, tidigare finanschef i Nordea samt ordförande för SBAB och Carnegie Investment Bank i ägarlistan.

Under det första verksamhetsåret omsatte Consector knappt en halv miljon kronor. Förra året blev dock en rejäl uppsving för låneförmedlaren som omsatte 5,2 miljoner kronor med förluster på 2,6 miljoner kronor.

"I år kommer vi mångdubbla omsättningen och räknar med 20 miljoner. Vi kommer också att lansera en ny tjänst snart som innebär att våra kunder kommer att kunna upphandla bolån online direkt via Consector", säger Pontus Holgersson.   

Läs mer