Sök

"Alla borde kunna se att det bara är att trycka in 5-10 miljoner"

Selfiejobs

FOTO: Sara Lindh

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Selfiejobs grundare Martin Tall vill ha in mer riskkapital och tycker att investerarna borde förstå att hans rekryteringsapp förtjänar det.

Med Selfiejobs kan arbetssökande och arbetsgivare hitta varandra via 22 sekunder långa videopresentationer i mobiltelefonen. Användaren trycker "gilla" på jobbannonser som han eller hon gillar, ungefär som i dejtingappen Tinder.

Appen passar bäst i sälj- och serviceyrken. Många företag finns redan kopplade till Selfiejobs, bland annat restaurangkedjan O’learys, låneförmedlaren Advisa och Seven Eleven.

“Lajkar du till exempel O’learys och de lajkar dig tillbaka så kommer det upp en chatt. Det har varit enormt efterfrågat från arbetsgivarnas sida”, säger Martin Tall, grundare och vd på Selfiejobs.

Teamet har arbetat i tio månader med att utveckla appen.

I mars och april har en extra växel lagts in samtidigt som bolaget har varit på lanseringsturné i Oslo och Köpenhamn.

“Det har börjat ta bra fart med nedladdningar och nu har vi över 10.000 användare. Efter att ha lattjat runt lite i tio månader och testat olika versioner så ser vi hur vi ska göra det. Vi är på väg att släppa version 2.0 för både webb, Iphone och Andoid som ska bli ännu bättre”, säger Martin Tall.

Hittills har Selfiejobs tagit in - och använt - 1,8 miljoner kronor från rekryteringsbolaget Propell, Almi, Microsoft-veteranen Jan-Eric Ramberg samt grundaren själv.

Martin Tall har valt att följa entreprenörscoachen Ivar Strömbergs råd om att “strunta i riskkapitalisterna ett tag och satsa fullt ut på verksamheten”. Nu behöver bolaget dock mer pengar.

“Jag förstår ju att investerare vill ha sina prospekt och finansiella analyser - trots att jag tycker att alla borde kunna se med vänster öga att det här caset växer snabbt och att det bara är att trycka in 5-10 miljoner”, säger Martin Tall.

Han har själv en bakgrund som civilekonom och i slutet av 90-talet jobbade han som affärsutvecklare och strateg på Telenor. Sedan år 2000 och framåt så har han bland annat arbetat som it-konsult. Vid sidan av det har han också byggt upp en stor aktieportfölj som så kallad swing trader. Så kom finanskrisen 2008.

“Det var ganska jobbigt. I bland när jag körde barnen till dagis i min Saab så mötte jag bilar, som en Range rover eller BMW och visste att en sån bil förlorade jag i går och en sån bil kanske jag förlorar i dag. Det var påfrestande men jag körde igenom det och lyckades till sist rädda portföljen rätt rejält”, berättar han.

Det var i den här vevan som Martin Tall bytte bransch och startade eget inom rekrytering.

“Jag förstod kraften i Selfiejobs. I dag måste ungdomar sitta och lägga upp sina cv på så många olika jobbsökarsajter. De formella krav som ställs på ansökningar är för höga. Egentligen räcker det med ganska lite för att presentera sig själv. Om vi gör det superenkelt och roligt att söka jobb kommer man kunna fånga upp talangerna bättre”.

Läs mer