Sök

Gammal Klarna-chef skissar på ny startup-fond - värvar SEB-topp

Wellstreet

Henric Enhörning och Mikael Wintzell. Foto: Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Riskkapitalbolaget Wellstreet överväger att skala upp verksamheten.

På kort tid har Wellstreet blivit en relativt aktiv spelare på den svenska tech-scenen. Bolaget har bland annat investerat i startups som Simpliday och Reve.

Verksamheten är indelad i tre delar:

  • Inkubator - här görs mindre såddinvesteringar på högst 500.000 kronor per bolag. Hittills har Wellstreet gjort åtta såddinvesteringar.
  • Riskkapital - lite större investeringar på mellan 500.000 kronor och 5 miljoner kronor. I den här bolagsportföljen finns i dagsläget 12 företag.
  • Rådgivning -  hjälp vid kapitalanskaffning, rekrytering och strategifrågor.


Mikael Wintzell, tidigare vice kommersiell chef på Klarna, och entreprenören Simon Saneback drog igång Wellstreet i mars och har hittills finansierat verksamheten med egna pengar.

Men nu överväger de att också ta in externt kapital för att gasa ytterligare.

”Vi diskuterar den frågan just nu både internt och med ett flertal externa investerare och kommer ta beslut på ett styrelsemöte 31 augusti. Går vi vidare med planerna så tar vi in runt 100 miljoner kronor", säger Mikael Wintzell. 

Samtidigt gör Wellstreet en tung nyrekrytering i form av Henric Enhörning som också blir en av delägarna i firman. Henric Enhörning har jobbat på olika chefspositioner hos storbanken SEB bland annat inom fondverksamheten. På Wellstreet kommer Henric Enhörning främst arbeta med rådgivingsdelen.

”Det är en utmaning att släppa tryggheten och kasta sig ut för stupet. Men just nu känns det bara spännande och inspirerande att jobba i en entreprenöriell miljö som här hos Wellstreet”, säger Henric Enhörning.

Läs mer