Nu gasar Nicklas Storåkers med sitt Pricerunner - anställer 30

Pricerunner Avanza
Nu gasar Nicklas Storåkers med sitt Pricerunner - anställer 30

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Utlovar kraftig omsättningsökning för prisjämförelsesajten – men hissar varningsflagg för det svenska techklimatet.

Som vd för nätmäklaren Avanza blev Nicklas Storåkers i det närmaste geniförklarad när han lyfte bolaget till ett börsvärde på över 7 miljarder kronor. 2011 hoppade han av och har efter det byggt upp en investeringsportfölj av fintech-bolag där bland annat Tink ingår. Parallellt skapade han också investmentbolaget NS Intressenter där han tillsammans med H&M:s vd Karl-Johan Persson och familjen Ax:son Johnson gjort två större investeringar. I e-handelsbolaget Design online - och prisjämförelsesajten Pricerunner.

”Vi bestämde från början att vi skulle göra två investeringar. Nu lägger jag mitt fokus på det operativa arbetet i Pricerunner”, säger han.

I mars köpte de för 804 miljoner kronor (köpesumman avslöjade vi i morse) och i samband med det klev in som vd. 

”Jag älskar att vara operativ och det känns superkul att vara tillbaka i en sådan roll igen”, säger Nicklas Storåkers.

Han lägger nu stor kraft på att utveckla själva produkten. Det tar sig bland annat uttryck i en rejäl rekryteringsoffensiv. 

”Vi är i full färd att anställa 30 personer till vårt kontor här i Stockholm. Det handlar bland annat om olika typer av utvecklare och kategorispecialister”, säger Nicklas Storåkers.

Förra året omsatte Pricerunner 270 miljoner kronor med god lönsamhet men det är en siffra som Nicklas Storåkers ska växa kraftigt under hans ledning.

”Bolaget har haft en tillväxt på tvåsiffriga procenttal de senaste åren men vi ser en ännu större tillväxtpotential”, säger Nicklas Storåkers och pekar bland annat på att marknaden i stort befinner sig i tillväxt:

”E-handeln ökar med 15 procent per år och kommer göra så i många år framöver. Och jag tror knappast att det kommer vara ute att jämföra priser inom överskådlig tid”.

Som relativt aktiv investerare på den svenska tech-scenen de senaste åren kan Nicklas Storåkers förmodligen bättre än de flesta andra bedöma temperaturen på den samma. Och hans svar på frågan om tech-klimatet utifrån ett finansiellt perspektiv kan bara tolkas som en varningsflagg - även om Nicklas Storåkers är en smula kryptisk:

”Ska jag sammanfatta techmarknaden i dag med Sverige med ett ord så säger jag ’1999’. I alla aspekter”.

Några månader in på 2000-talet slutade det med en rejäl IT-krasch men Nicklas Storåker vill inte säga om han tror om vi går samma framtid till mötes nu:

”Jag konstaterar bara att otroligt mycket nu påminner om då. I princip har vi inte haft en lågkonjunktur på 15 år om man bortser från finanskrisen 2008”.

Läs fler artiklar
LÄS MER