Kobe Bryant är nästa världsstjärna att bli storinvesterare i techbolag

Breakit - Kobe Bryant är nästa världsstjärna att bli storinvesterare i techbolag

Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Erik Wisterberg

Reporter

Kobe Bryant gör som "Shaq" och blir techinvesterare. Han sjösätter en fond värd över 100 miljoner dollar.

Han kallades "den nya Jordan” när han som ung gjorde sitt intåg i basketens finrum NBA. Kobe Bryant blev under 00-talet den största stjärnan i Los Angeles Lakers. 

Sedan han pensionerat från basketkarriären har Kobe Bryant inlett en karriär som investerare. Bland annat har han gått in i en sportsajt kallad The Players Tribune, juicebolaget Juicero och onlinejuristen Legalzoom.

Nu tar Kobe Bryant nästa steg, rapporterar Wall Street Journal (betallänk).

Tillsammans med sin affärspartner, entreprenören Jeff Stibel, pumpar Kobe Bryant in 100 miljoner dollar i en ny fond. Det motsvarar nästan 900 miljoner kronor som ska investeras i tech-, media- och databolag. 

”Ålder tenderar att ge en perspektiv. Det viktigaste nu för mig är att hjälpa andra att bli framgångsrika. Det är något som varar för evigt och något som jag hoppas att de kommer göra för nästa generation”, säger Kobe Bryant till Wall Street Journal.

Kobe Bryant är långt från den enda NBA-stjärnan som använder sin förmögenhet till att försöka hitta nästa globala tech-succé. 

Golden State Warriors-stjärnan Steph Curry har investerat i två startups: Slyce och Coach up. Shaquille O’Neal, Kobe Bryants forne lagkamrat från Lakers, har också gjort en rad investeringar i startups inom tech underhållning. 

Läs fler artiklar
LÄS MER