De är kvinnorna på listan över världens rikaste techmiljardärer

De är kvinnorna på listan över världens rikaste techmiljardärer

Meg Whitman, vd på HP Enterprise Foto: Mark J. Terrill/Ap

Sofia Honungsmåne

Reporter

Fem kvinnor kvalar in på Forbes lista över de hundra rikaste personerna i världen inom tech.

De fem rikaste tech-kvinnorna har tillsammans en förmögenhet på 152 miljarder kronor, enligt tidningen Forbes sammanställning. Här är de:

1. Zhou Qunfei:
Hon äger en majoritet av Lens Technology som börsnoterades förra året, och är en av världens största tillverkare av skärmar för mobiltelefoner och surfplattor. Zhou Qunfei är baserad i Hong Kong och har en beräknad förmögenhet på 54 miljarder kronor.

2. Denise Coates:
Denise Coates grundade Bet365 som är ett att världens största bolag för onlinespel. Hon äger halva bolaget och har en beräknad förmögenhet på 31 miljarder kronor.

3. Lam Wai Yin:
Lam Wai Yin är ny på Forbes lista och har en beräknad förmögenhet på 24 miljarder kronor. Hon äger idag knappt hälften av aktierna i Biel Crystal Manufactory som säljer touchscreens till Apple-telefoner.

4. Judy Faulkner:
Judy Faulkner är koncernchef för Epic System som lagrar medicinsk information. Judy Faulkner har en beräknad förmögenhet på 22 miljarder kronor.

5. Meg Whitman:
Meg Whitman driver idag Hewlett Packard Enterprise och har tidigare haft tunga roller på Hasbro, Walt Disney och Ebay. Hon har en beräknad förmögenhet på 21 miljarder kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER