Sök

De är kvinnorna på listan över världens rikaste techmiljardärer

Meg Whitman, vd på HP Enterprise Foto: Mark J. Terrill/Ap

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Fem kvinnor kvalar in på Forbes lista över de hundra rikaste personerna i världen inom tech.

De fem rikaste tech-kvinnorna har tillsammans en förmögenhet på 152 miljarder kronor, enligt tidningen Forbes sammanställning. Här är de:

1. Zhou Qunfei:
Hon äger en majoritet av Lens Technology som börsnoterades förra året, och är en av världens största tillverkare av skärmar för mobiltelefoner och surfplattor. Zhou Qunfei är baserad i Hong Kong och har en beräknad förmögenhet på 54 miljarder kronor.

2. Denise Coates:
Denise Coates grundade Bet365 som är ett att världens största bolag för onlinespel. Hon äger halva bolaget och har en beräknad förmögenhet på 31 miljarder kronor.

3. Lam Wai Yin:
Lam Wai Yin är ny på Forbes lista och har en beräknad förmögenhet på 24 miljarder kronor. Hon äger idag knappt hälften av aktierna i Biel Crystal Manufactory som säljer touchscreens till Apple-telefoner.

4. Judy Faulkner:
Judy Faulkner är koncernchef för Epic System som lagrar medicinsk information. Judy Faulkner har en beräknad förmögenhet på 22 miljarder kronor.

5. Meg Whitman:
Meg Whitman driver idag Hewlett Packard Enterprise och har tidigare haft tunga roller på Hasbro, Walt Disney och Ebay. Hon har en beräknad förmögenhet på 21 miljarder kronor.

Läs mer