Efter sexvideo-härvan: Nu köps Gawker för 1,1 miljarder kronor

Gawker Univision
Efter sexvideo-härvan: Nu köps Gawker för 1,1 miljarder kronor

F.v: Hulk Hogan och Gawkers ägare Nick Denton. Foto: Dirk Shadd/The Tampa Bay Times/AP/Pool/TT.

Jonas de Lange

Reporter

För två månader sedan gick Gawker i konkurs. Nu räddas bolaget ur Hulk Hogans klor och köps upp av tv-bolaget Univision - för 1,1 miljarder kronor.

Vi har tidigare rapporterat om turerna kring mediegruppen Gawker. Det hela började med att bolaget stämdes av fribrottaren Hulk Hogan för att ha publicerat en sexvideo av honom.

Rättegången slutade med att Gawker fick betala närmare 1,2 miljarder kronor i skadestånd till stjärnan, som under rättegången backades ekonomiskt av ingen mindre än den amerikanska techprofilen Peter Thiel.

Efter att ha förlorat rättegången och fått avslag på sin begäran om ny rättegång har Gawker gått i konkurs.

Nu rapporterar dock sajten Recode att en räddare i nöden har stått fram. Det är det spanskspråkiga, amerikanska tv-bolaget Univision som nu köper upp Gawker för 135 miljoner dollar – motsvarande 1,1 miljarder kronor.

Tv-bolaget köper samtliga sju sajter som ingår i Gawker media group, som till exempel techsajten Gizmodo och spelsajten Kotaku.

“Jag är glad att våra anställda skyddas och kan fortsätta sitt arbete under en ny ägare, utan trasslet med den juridiska kampanjen mot bolaget. Vi kunde inte ha valt en köpare som är mer hängiven till lysande journalistik”, säger den tidigare ägaren Nick Denton till Recode.

Läs fler artiklar
LÄS MER