Ingela Lidström blir ny vd på Partnerinvest Norr

Limes AudioCOS SystemsPå nytt jobb

Ingela Lidström, ny vd på Partnerinvest Norr. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Hon ska hitta spännande startups i norra Sverige.

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag som investerar i bolag i Västerbotten och Norrbotten. De är helt branschneutrala, men de bolag som de väljer att investera i ska ha ett starkt entreprenörsteam, en skalbar affärsmodell och vara, eller ha potential att bli, ledande i sin bransch.

Styrelsen i Partnerinvest Norr väljer nu att rekrytera en ny vd och har utsett Ingela Lidström till rollen. Hon tillträdde under måndagen.

“Jag har under min tid i bolaget varit med och sett hur Partnerinvest Norr tillsammans med medinvesterare kan skapa möjligheter för entreprenörer att utveckla sina företag. Det ska nu bli spännande att få leda verksamheten”, säger Ingela Lidström.

Ingela Lidström har en bred finansiell bakgrund och har under sin 18 år inom den finansiella sektorn jobbat med bolag i de flesta branscher och faser. Hon har bland annat varit kundansvarig på både Nordea och Swedbank, samt företagsanalytiker hos topplånefinansiären Norrlandsfonden.

2011 började Ingela Lidström som investeringsansvarig på Partnerinvest Norr, och sedan januari i år har hon varit tillförordnad vd på bolaget.

För Breakit berättar Ingela Lidström att hon nu, tillsammans med styrelse och medarbetare, kommer att fortsätta att arbeta offensivt och utveckla verksamheten.

“Vi kommer att jobba på som vanligt. Vi har en ny fond sedan förra hösten, vår andra fond, som vi har investerat en hel del i. Vi ska även stärka upp organisationen och söker just nu en investeringsansvarig. Dessutom är vi inne i en fas där vi förutom att köpa in oss i bolag även säljer av en del”, berättar Ingela Lidström.

Parnerinvest Norr har tidigare valt att investera i ett antal startups, bland annat: Behaviosec som är ett prisbelönt bolag som har ett patent inom kontinuerlig autentisering och verifiering, Limes audio som har utvecklat den patenterade mjukvara TrueVoice, som får olika typer av högtalande system att låta bättre, och COS Systems som utvecklar och erbjuder lösningar för bredbandsoperatörer och nätägare.

Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr startade sin verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och ALMI Invest. Deras första investering i ett bolag ligger normalt på 1-4 miljoner kronor. Under den tid de är ägare i ett bolag kan de investera upp till 10 miljoner kronor totalt.  Partnerinvest Norr investerar alltid tillsammans med en investeringspartner. Det kan vara riskkapitalbolag eller affärsänglar.

Bolagets kapital i deras första fond på 179 miljoner kronor kommer till hälften från EU:s strukturfondsmedel och den andra hälften från Länsstyrelsen i Norrbotten, Region Västerbotten, Länsstyrelsen i Västerbotten samt ägarna ALMI Invest Norrlandsfonden. Under hösten 2015 sjösattes en andra fond på 160 miljoner kronor. Den fonden har samma finansiärer som den första med undantag av Länsstyrelsen i Västerbotten som inte deltar som finansiär.

Läs mer