Fundedbyme-chefen Pontus Frodhe hoppar av: ”Jag vill vidare”

Breakit - Fundedbyme-chefen Pontus Frodhe hoppar av: ”Jag vill vidare”

Pontus Frodhe. Foto: Press

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Pontus Frodhe om varför han slutar som operativ chef för crowdfundingbolaget.

Som operativ chef, vid sidan om vdn Daniel Daboczy, har Pontus Frodhe varit med och byggt upp Fundedbyme till en av de största spelarna på den snabbväxande crowdfunding-marknaden. Idag finns nästan 70.000 investerare i Fundedbymes nätverk och 452 bolag har fått finansiering via deras crowdfunding-plattform.

Men det har samtidigt inte varit en spikrak resa uppåt. Under Pontus Frodhes dryga 3,5 år på bolaget har strategin vridits om rejält.

”Vi fanns som mest i nio länder runt om i Europa men bestämde oss 2015 för att fokusera verksamheten till Norden. Det var en kämpig men lärorik resa som strategiskt har visat sig helt rätt för oss”, säger Pontus Frodhe.

Idag är Sverige och Finland huvudmarknader men Fundedbyme har också etablerat en verksamhet i Asien.

”Vi har fått en crowdfunding-licens i Malaysia och Asien är idag vårt andra ben i verksamheten”, säger Pontus Frodhe.

Själv har han nu bestämt sig för att sluta sin tjänst som operativ chef.

”Jag vill vidare i karriären helt enkelt. Det är något som mognat fram det senaste månaderna och nu är jag sugen på något nytt”, säger Pontus Frodhe.

Exakt vad han ska göra är i dagsläget inte klart:

”Jag funderar på nästa steg och för en del intressanta diskussioner. Jag skulle gärna ta ett operativt jobb inom fintech-segmentet. Digitaliseringen går ju som en tsunami genom finansbranschen och där skulle vara spännande att få vara med”, säger Pontus Frodhe.

Vem som ersätter honom som chef på Fundedbyme är inte klart. Till att börja tar Daniel Daboczy över hans arbetsuppgifter.

Läs fler artiklar
LÄS MER