Finsk Billogram-konkurrent tar in 38 miljoner - Northzone investerar

Breakit - Finsk Billogram-konkurrent tar in 38 miljoner - Northzone investerar

Zervants medgrundare Mattias Hansson och Tuukka Koskinen. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Den finländska fakturatjänsten Zervant fyller på kassan. "Vi kommer minst att tredubbla omsättningen i år", säger medgrundare Mattias Hansson.

Zervant, som är en konkurrent till svenska Billogram, har det senaste året växt starkt på den svenska marknaden och i flera länder i Europa.

Bakom bolaget står Mattias Hansson, Tuukka Koskinen och Patrik Ekman. De grundade Zervant 2010 och lanserade tjänsten året efter i Finland. Tjänsten går kort sagt ut på att erbjuda företag digital fakturering och bokföring. I dag har Zervant cirka 120.000 registrerade användare i 160 olika länder.

Bolaget har sedan starten tagit in riskkapital i olika omgångar och förra året gjordes den största rundan hittills. Då var det riskkapitalbolaget Conor Venture Partners som kom in som finansiär och stärkte Zervants kassa med 1,5 miljoner euro, motsvarande 14 miljoner kronor.

Nu kan Breakit berätta att Zervant har stängt ytterligare en runda – ledd av det svenska riskkapitalbolaget Northzone. Tillsammans med Conor Venture Partners har Northzone pumpat in närmare 38 miljoner kronor. Det betyder att fintechbolaget har hittills tagit in 76 miljoner kronor i riskkapital sedan starten.

"Det känns jättefint att få in ett sådant fint riskkapitalbolag. Investeringen öppnar upp flera dörrar och eftersom vi växer aggressivt internationellt är det viktigt att få in kapital", säger Mattias Hansson om Northzones intåg i ägarlistan. 

Pengarna ska framför allt användas till att öka antalet kunder. Förutom i Sverige och Finland finns Zervant också i Frankrike, Tyskland, Belgien, Österrike och England. Den svenska marknaden fortsätter dock att vara den starkaste med sina 33.000 användare.

"Vi tänker att fortsätta utveckla våra produkter, en satsning är att snabba upp betalningstiden för fuktorerna som kunder skickar ut", säger Mattias Hansson.

Han berättar vidare att Zervant inledde sitt första samarbete med bankjätten ING i Belgien.

"De började återförsälja våra tjänster i juni och vi hoppas nu att samarbetet öppnar upp ögonen hos flera möjliga samarbetspartner", säger Mattias Hansson.

Under 2015 omsatte Zervant 4 miljoner kronor. 

"Vi kommer att minst tredubbla omsättningen i år", säger Mattias Hansson.

Läs fler artiklar
LÄS MER