Spara tusentals kronor genom att jämföra webbhotell

webbhotells.se

Breakit

Breakit

Att välja rätt webbhotell kan vara en djungel och de flesta vet förmodligen inte själva vad det är exakt de behöver. En ny tjänst försöker råda bot på det problemet.

Alla som startar ett företag behöver en sajt - och till en sajt behövs ett webbhotell. Sajten webbhotells.se skapades utifrån en idé om att konsumenter borde kunna jämföra olika erbjudanden från olika webbhotell på en och samma sida.

För att hjälpa sina besökare har sajten gjort en guide med åtta punkter som du bör tänka på innan du bestämmer dig.

1.   Utrymme. För en webbsida som framför allt är textbaserad krävs inte så mycket utrymme, men om den innehåller filmer och videoklipp kräver den ofta ett ganska stort utrymme. Undersök hur mycket det kostar att öka utrymmet längre fram.

2.   Trafik. Om hemsidan innehåller många bilder och videoklipp som besökarna kan ladda ner går det åt många gigabyte i trafik. Välj då ett webbhotell som tillåter en stor trafikmängd.

3.   Responstid och transaktionshastighet. Responstiden är den tid det tar för besökaren att nå servern och transaktionshastighet är den tid det tar att ladda ner sidan i webbläsaren. Internetanvändare gillar sällan långsamma webbsidor - se till att du får en snabb lösning.

4.   Driftsäkerhet. Driftsäkerheten kan mätas i ”upptid”, som är den tid i procent som servern under en tidsperiod är i drift. Ju lägre upptid desto större blir förlusten av intäkter eftersom hemsidan inte är tillgänglig vid ett driftstopp.

5.   Support. Helst bör webbhotellet ha support via både e-post och telefon. Oftast räcker det med e-postkontakt, men om servern plötsligt går ner är det viktigt att kunna ringa och få hjälp snabbt.

6.   Teknik. Se till att det webbhotell du väljer stöder den programvara du arbetar med till exempel WordPress eller MySQL.

7.   E-post. Välj ett webbhotell där du har tillgång till många e-postadresser. Att ha unika e-postadresser ger ett proffsigt intryck även för små företag.

8.   Priset. Priset kan vara viktigt, men tänk på att billigt inte alltid är bra. När du väljer ett webbhotell bör du iaktta ovanstående punkter och sedan väga in priset.


Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs mer