Nyhetstjänsten Omni växlar upp – rekryterar från konkurrenterna

Nyhetstjänsten Omni växlar upp – rekryterar från konkurrenterna

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Nyhetsappen Omni förstärker bland annat sin ekonomiredaktion.

Schibsteds digitala nyhetstjänst Omni, som bygger på ett redaktörsstyrt flöde av nyheter från andra medier, lanserades för cirka tre år sedan. Tjänsten har sedan dess kammat hem en rad priser för sitt sätt att paketera nyheter i en tid då mediekonsumtionen alltmer sker i mobilen.

Sett till omsättningen har det också gått bra för nyhetsappen. Intäkterna – som bygger på annonsförsäljning och native advertisning – landade på 24,3 miljoner kronor för helåret 2015. Förlusten hamnade samtidigt på 6,7 miljoner kronor. 

Året dessförinnan, 2014, gjorde bolaget bakom Omni en förlust på 17 miljoner kronor. 

Nu väljer bolaget att öka takten. Idag stod det klart att Omni rekryterar fyra nya medarbetare, delsvis för att stärka upp ekonomibevakningen.

”Intresset för vår ekonomibevakning är enormt och just Morning Brief (daglig sammanfattning av ekonominyheter, red. anm.) har varit helt otroligt uppskattat bland läsarna. Våra nysatsningar inom ekonomiområdet är ett tydligt exempel på hur vår produktutveckling styrs av läsarna”, säger Markus Gustafsson, chefredaktör och grundare i ett blogginlägg

Här är nyrekryteringarna:

# Malin Rising börjar som nyhersredaktör. Arbetade tidigare på AP (The Associated Press) i London..

# Sebastian Hagberg börjar som nyhetsredaktör. Har de senaste två åren arbetat som reporter och redaktör vid Aftonbladets nyhetsdesk.

# Nina Latvala börjar som ekonomiredaktör. Har det senaste året varit inhoppande nyhets- och ekonomiredaktör på Omni.

# Sebastian Orre börjar som ekonomiredaktör. Han är i dag reporter på nyhetsbyrån TT och har tidigare arbetat bland annat på SvD Näringsliv och Realtid.

# Petter Jerdeen går in som nyhetsredaktör. Har det senaste året varit reporter och digitalredaktör på TT. 

Även Jens Kärrman, som de senaste åren arbetat som politikreporter på Dagens Nyheter, börjar som inhoppare. Likaså går Lubna El-Shanti, som under sommaren arbetat på Sverige Radios Ekot-redaktion.

Läs fler artiklar
LÄS MER