Onoff-grundaren Hans Westin hemlig investerare i Unomaly

Breakit - Onoff-grundaren Hans Westin hemlig investerare i Unomaly

Johan Gustafsson, vd och grundare av Unomaly, och Göran Sandahl, grundare och teknikchef på Unomaly. Foto: Henrik Björkman/Press

Viviana Canoilas

Reporter

I juni tog startupen Unomaly in 43 miljoner kronor i finansiering från bland annat riskkapitalbolaget EQT Ventures. Här är investerarna och värderingen.

Det svenska techbolaget Unomalys tjänst går ut på att förutspå IT-krascher. Genom att samla och analysera data med hjälp av smarta algoritmer ska tjänsten kunna förutspå ett intrång eller en krasch i ett IT-system innan det faktiskt händer. 

I dagsläget finns bolaget i 11 länder och har banker, kärnkraftverk och techbolag på sin kundlista.

I somras tog startupen 43 miljoner i riskkapital och bland investerarna återfanns EQT Ventures som ledde rundan. Vad som däremot inte framgick den gången var att den numerade konkursade hemelektronikkedjan Onoffs grundare, Hans Westin och hans bolag Catea Group, även fanns med bland investerarna, vilket Di Digital var först med att rapportera om.

Enligt handlingar som Breakit har tagit del av framgår det att Hans Westin, via sitt bolag, investerat 5,5 miljoner kronor i Unomaly i samband med rundan. Totalt äger han 20 procent av bolaget.

Enligt handlingarna från Bolagsverket framgår det även att investeringen skedde i två separa rundor. I den senare värderades Unomaly, enligt Breakits beräkningar, till 125 miljoner kronor.

Breakit har sökt Unomalys vd Johan Gustafsson för en kommentar. 

Läs fler artiklar
LÄS MER