Misstänkt brottslighet i svenska Rebtel – en person polisanmäld

Rebtel

Rebtels grundare Hjalmar Winbladh samt vd magnus Larsson. Foto: Øijord, Thomas Winje/TT samt pressbilder

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Telefonbolaget Rebtels ägarbolag har polisanmält en person efter att “otillbörliga transaktioner” upptäckts, kan Breakit avslöja.

Rebtel-koncernen består av en rad olika bolag, med det gemensamma ägarbolaget Rebtel Owners.

Det är i ägarbolaget som ledningen, med techprofilen Hjalmar Winbladh i spetsen, har upptäckt att det genomförts “otillbörliga transaktioner”.

Exakt vad transaktionerna består i och vilka summor det rör sig om lägger bolaget locket på om. Hjalmar Winbladh vill inte kommentera uppgifterna utan hänvisar till vd:n i dotterbolaget Rebtel networks, Magnus Larsson.

Han bekräftar uppgifterna samt uppger att en polisanmälan upprättades omedelbart när transaktionerna upptäcktes “för några månader sedan”.

“Vi vill inte kommentera det här så länge polisutredningen pågår. Men det här är inget som påverkar verksamheten i Rebtel eller våra kunder”, säger han.

Exakt vilken roll den polisanmälda personen har haft i bolaget vill Magnus Larsson inte heller uppge, mer än att det inte rör sig om någon anställd i bolaget.

Rebtel grundades 2006 av Hjalmar Winbladh och Jonas Lindroth som ett ip-telefonibolag. I januari lanserade bolaget sin nya tjänst Rebel Calling, som låter människor ringa utlandssamtal till lokala priser, utan att vara beroende av mobilnätet eller wifi.

Under 2015 ökade Rebtel owners omsättningen från 603 miljoner kronor till 665 miljoner. Samtidigt gjorde bolaget ett minusresultat på 59 miljoner kronor. Förra året gjorde man en vinst på 13 miljoner.

Enligt Magnus Larsson beror förslusten på att Rebtel under året satsat på tillväxt och omstruktureringar. 

Vet du mer? Tipsa på oss på tips@breakit.se

Läs mer