Sök

Yahoos vd Marissa Mayer: Det går att jobba 130 timmar i veckan

YahooGoogle

Yahoos vd Marissa Mayer. Foto: Peter Kramer/AP

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

“Du måste ha en plan för när du ska sova, när du ska duscha och hur ofta du ska gå på toaletten”.

Hon har beskrivits som Silicon Valleys hårdast arbetande vd. Nu berättar Yahoos vd Marissa Mayer i en intervju med Bloomberg att grunden för hennes arbetsmoral lades när hon arbetade på Google.

Enligt Marissa Mayer är det en ofta förbisedd faktor när Googles succéhistoria beskrivs - hur hårt alla jobbar.

Det första året på Google jobbade Marissa Mayer 130-timmarsveckor - något som hon menar är möjligt så länge du har en strategi för hur det ska gå till.

“Du måste ha en plan för när du ska sova, när du ska duscha och hur ofta du ska gå på toaletten. Vilorummen på Google fanns där eftersom det var säkrare att stanna på kontoret än att gå till bilen klockan tre på natten”, säger hon till Bloomberg.

Minst en gång i veckan, hela första året på Google, jobbade hon dygnet runt. Semestrarna på Google var dessutom få.

Marissa Mayer menar också att arbetsmoral är skillnaden mellan att lyckas och misslyckas för en startup och hänvisar till det co-working-kontor som hennes man, investeraren Zachary Bouge, driver i San Fransisco.

“Om du går dit en lördagseftermiddag så kan du avgöra vilka startups som kommer att lyckas, utan att ens veta vad de sysslar med. Bara att de är där på helgen är en stark indikator på att det kommer bli succé”.

“Den här typen av företag uppstår inte bara ur ingenting, utan de lyckas på grund av mycket hårt arbete”, säger hon.

Läs mer