Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Här är 9 coola grejer som finns på Spotifys kontor i New York

Artikel bild

Nyfiken på Spotifys kontor i New York? Här är några grejer som gör att musikbolagets kontor sticker ut ur mängden.

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

viviana@breakit.se

Reporter

Musikjätten Spotify har i dag sitt huvudkontor på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm – men sedan ett antal år tillbaka har bolaget ett gäng kontor runt om i världen. Närmare bestämt 19 stycken.

I dagarna blev tidningen Business Insider inbjudna till en rundvisning på Spotifys näst största kontor i New York. Kontoret omfattar två våningar om 1260 kvadratmeter och totalt arbetar 600 personer på arbetsplatsen idag.  

Här är några häftiga grejer som finns på kontoret.

1. Takterrass med trädäck och wif. Platsen beskrivs som de anställdas favoritställe. Det är den svenska inredningsdesignern Cecilia Vigil som står bakom inredningen, och hon har dekorerat terrassen med typiska blommor och växter från Sverige.

2. Biblioteket. Förutom att det är en plats där man kan få en lugn stund har Cecilia Vigil sett till att pryda väggarna med konst. Här finns flera målningar av New York-konstnärer som avbildat sina favoritpoeter. 

3. Workshop-rummet. Alldeles i närheten av biblioteket finns ett workshop-rum. Tanken är att de anställda ska få knåpa med olika verktyg och använda 3D-skrivare närsomhelst på dagen. En klassisk snickarverkstad – fast lite mer tech.

4. Hemlig inspelningstudio. Den finns på sjunde våningen och en producent ska ha sagt till Business Insider att studion används för att spela in bland annat unikt Spotify-innehåll. Men gissningsvis leker de anställda där också. 

5. The Research lab. På tredje våningen finns en dörr utan skylt. Enligt Business Insider leder dörren till ett “research lab” där bolaget låter användare testa (hemliga) Spotify-produkter.

6. Kök och matsalar. På båda våningarna finns flera kök och matsalar. Varje kök har sitt eget snacks samt en meny där dagens rätt finns att välja. Att sitta jobba där med laptopen är inget ovanligt.

7. Biokvällar. En vanlig syn är att  de anställda sitter i stora rum, på tredje våningen, med bord och bänkar – antingen ensamma med laptopen eller tillsammans med andra kolleger. I dessa rum är det vanligt med biokvällar för de anställda, berättar Cecil Vigil för tidningen.

8. Tidslinjen. På väg ut från sjunde våningen finns Spotifys tidlinje, som berättar om bolagets höjdpunkter, olika samarbeten och hur många som använder Spotify. 

9. Mini-arenan. På sjunde våningen finns ett större område där olika band uppträder inför Spotifys medarbetare.   

Vill du se läsa mer om turen och se bilderna på Spotifys kontor i New York kan du göra det här

Läs mer