Kanye Wests mystiska tweet till Spotify-grundaren Daniel Ek

TidalApple Music

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Stjärnrapparen Kanye West uppmanar Apple till att köpa musiktjänsten Tidal. Men hur ska man egentligen tolka hans tweet till Spotify-grundaren Daniel Ek?

Det var i slutet av juni som affärstidningen Wall Street Journal rapporterade att it-jätten Apple börjat förhandla med rapparen och entreprenören Jay Z om att köpa upp hans musiktjänst Tidal. En affär som troligtvis syftar till att stärka Apple Musics position på marknaden i kampen mot Spotify, bland annat via Tidals starka exklusiva musiksläpp från världsstjärnor som Kanye West, Jay Z, Rihanna och Beyoncé.

Någon bekräftelse på förhandlingarna mellan Tidal, och Apple har däremot inte kommit.

Men nu ger sig Kanye West in i debatten – på klassiskt Kanye West-manér.

Via mikrobloggen Twitter uppmanar nu den världskända rapparen, som även är delägare i Tidal, Apple att köpa upp bolaget. Bland annat skriver han att ”Apple ska ge Jay sin check” och att han vill ha Tim Cook och Jay Z i ett rum den här veckan.

Se tweetsen nedan.

Dagen efter, igår söndag, skickade Kanye West även ut ytterligare en tweet – den gången riktad till Spotify-grundaren Daniel Ek. Exakt vad han menar med sin kryptiska tweet är däremot inte helt tydligt. 

Kanske förhandlar även Spotify med Tidal?

Läs mer