Spelbolaget Gaming corps byter vd – aktien rusar med 16 procent

Gaming Corps
Spelbolaget Gaming corps byter vd – aktien rusar med 16 procent

Spelbolaget Gaming corps nye vd Magnus Kolaas till vänster. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Spelbolaget Gaming corps grundare Nicklas Dunhamn lämnat sin post som vd. Då reagerar aktiemarknaden positivt.

Spelbolaget Gaming corp har haft en tuff börsresa sedan bolaget noterades förra sommaren. Aktien har rasat över 80 procent och bolagets första spel The Descendant har dragit ut på tiden. När det väl släpptes levde inte hellet försäljningen upp till förväntningarna.

Bolaget har inte heller visat några intäkter sedan börsnoteringen, snarare tvärtom. Fjolårets omsättning hamnade på 23.000 kronor och bolaget gjorde en förlust på över 17 miljoner kronor. Under årets första kvartal har bolaget även fyllt på kassan med 7 miljoner kronor för att täcka upp för fortsatta förluster.

Efter de långa och många problemen lämnar grundaren Nicklas Dunham posten som vd. I ett pressmeddelande på fredagen meddelar bolaget att Magnus Kolaas tar över som vd med omedelbar verkan.

"Jag ser en stor möjlighet till att utveckla Gaming corps portfölj. Bolaget befinner sig i ett utsatt läge och styrelsen har sedan bolagsstämman i juni i tillsammans med ledningen arbetat fram en plan med en mängd åtgärder som vi nu kommer att genomföra de kommande månaderna", säger Magnus Kolaas i ett uttalande.

Den drastiska åtgärden har väckt nytt förtroende för bolaget hos marknaden. Under fredagmorgonen rusade aktien och var som mest upp 20 procent. På eftermiddagen har ligger kursen fortfarande 15 procent över öppningskursen.

Nicklas Dunham är fortfarande kvar i bolaget och kommer att fokusera på affärsutveckling samt internationella relationer.

Läs mer

Toppchefen Knut Frängsmyr lämnar Klarna – sitter på stort aktieinnehav

Whyred och Hope har gått i konkurs – nu är de till salu

"Stålbad" för Gaming Corps – noll i omsättning

Läs fler artiklar
LÄS MER