Hör storyn om Min Doktor och vd:n Charlotta Tönsgård

Hör storyn om Min Doktor och vd:n Charlotta Tönsgård

Charlotta Tönsgård intervjuas av Breakits Stefan Lundell. Foto: Johanna Ekström.

Jonas de Lange

Reporter

Hör Min Doktors vd Charlotta Tönsgård berätta sin syn på hur fler kvinnor ska bli entreprenörer och varför hon fick lägga ner sitt förra bolag.

I serien Digitala tänkare intervjuar Breakit olika techprofiler. Under Almedalsveckan i Visby tidigare i sommar var Min Doktors vd, Charlotta Tönsgård en av de som fick sitta i heta stolen.

Bolaget låter patienter söka vård digitalt och tog nyligen in 55 miljoner i kapital bland annat från EQT Ventures.

Från scen fick Charlotta Törnsgård bland annat svara på frågan vad hon tror är lösningen på att fler kvinnor ska bli entreprenörer och vd:ar inom startup-världen. En viktig del, enligt Charlotta Tönsgård, är att börja i tid.

"Jag har en femåring och tvååring hemma och vi utsätter dem redan för programmering. Det finns oändligt mycket appar man kan använda. Vi har två små robotar hemma också som man kan styra från plattan", säger hon.

I intervjun berättar hon även om hur hon tidigare har misslyckats med att hitta finansiering till techbolaget Zimpl.

"Vi kom till en punkt där det inte gick att fortsätta, det fanns inga pengar. Jag fick valet att driva vidare det själv då, men jag insåg att förutsättningarna att lyckas inte var så stora. Det var inte rätt läge att gå vidare då", säger hon.

Klicka här för att höra mer om Charlotta Tönsgårds resa och Min Doktor.

Läs fler artiklar
LÄS MER