Narrative kan räddas vid ruinens brant tack vare ny investerare

Narrative
Narrative kan räddas vid ruinens brant tack vare ny investerare

Narratives grundare Martin Källström. Foto. Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Det svenska kamerabolaget Narrative har fått in en ny finansiär. Det är ett första steg mot att rädda bolaget, som nyligen tvingades ansöka om rekonstruktion.

Narrative är en Sveriges mest uppmärksammade hårdvarustartups. Bolagets lilla kamera, som användaren fäster på kroppen, har lockat investerare att stoppa in cirka 90 miljoner kronor i Narrative.

Tidigare under sommaren tvingades dock företaget att ansöka om rekonstruktion, när pengarna i kassan tog slut.

Sedan dess har grundaren Martin Källström försökt få in mer kapital i bolaget, och även förhandlat med en hemlig köpare.

Nu meddelar Narrative på bolagets egen blogg att tingsrätten formellt har godkänt ansökan om rekonstruktion. Dessutom har företaget fått in en ny investerare i form av svenska Front Office.

Front Office är specialiserat på att hjälpa företag som är i rekonstruktion så att de kan överleva krisen. I blogginlägget skriver Narrative också att även statliga Almi väntas bidra med ny finansiering inom kort.

Samtidigt krävs det att de befintliga ägarna, däribland det amerikanska riskkapitalbolaget Khosla Ventures, går med på att skriva ner sina fordringar på Narrative. Enligt blogginlägget är investeringen från Almi och Frontoffice villkorad av ett sådant medgivande från de nuvarande ägarna.

Läs fler artiklar
LÄS MER