Avtagande tillväxt för Sportamore - aktien rasar på börsen

Avtagande tillväxt för Sportamore - aktien rasar på börsen

Sportamores grundare Johan Ryding (t.h.) och Joakim Friedman (t.v.). Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

E-handelsbolaget Sportamore omsatte 154 miljoner kronor under årets andra kvartal, visar pinfärsk rapport. Samtidigt gör bolaget nollresultat.

Sportamore är en av Sveriges största e-handlare inom kategorin sportkläder. Förra året omsatte bolaget 542 miljoner kronor, en tillväxt på 46 procent från året innan.

Under 2016 har bolaget fortsatt visa stark tillväxt och aktien rusade efter den senaste kvartalsrapporten, som visade en tillväxt på 40 procent från samma period föregående år.

 Under de senaste månaderna har aktiekursen fortsatt uppåt och har totalt gått upp över med över 35 procent sedan den förra rapporten.

Dagens kvartalsrapport – som gäller för andra kvartalet 2016 – visar på samma starka trend för bolaget, även om den är avtagande.

Under perioden april till juni omsatte bolaget 154 miljoner kronor och gör nollresultat. Omsättningen har ökat med 16 procent jämfört med samma period. Förra året hade bolaget en rörelseförlust på 11 miljoner kronor.

Att tillväxten är avtagande förklaras i rapporten med att förväntningarna på april månad inte infriades. Bolaget hävdar att kallt väder och ovanligt många returer från månaden innan slog mot omsättningen, samt att april 2015 var en väldigt bra månad för bolaget och därför skapar höga jämförelsetal.

Av rapporten framgår det att bolaget numera är lönsamt i Sverige men att den lokala vinsten återinvesteras för att öka tillväxttakten på de andra nordiska marknaderna.

Uppdatering: Aktiemarknaden verkar inte imponerade av Sportamores resultat. Aktien dök direkt efter att kvartalsrapporten släpptes och en halvtimme efter hade kursen gått ned med 11,6 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER