Per Sundin om investeringen i konkursade Nuday

Universal music
Per Sundin om investeringen i konkursade Nuday

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Så sent som i vintras klev skivbolagsjätten Universal Music in som investerare i nu konkursade Nuday Games. Men bolagets vd Per Sundin ångrar ingenting.

Vid lunchtid på tisdagen kunde vi på Breakit berätta att Nuday Games, bolaget bakom musikquiz-appen Rock Science, gått i konkurs. 

Ett bakslag – inte minst för investerarna Northzone, Almi Invest, Backstage Invest samt skivbolaget Universal Music. Just Universal var sist in som investerare - relativit kort före konkursen som alltså nu är ett faktum.

När Breakit når Per Sundin, vd för Universal Music i Sverige, förklarar han att han har respekt för beslutet.

”Det lyfte inte som vi hade hoppats att det skulle göra, och då är man tvungen att bestämma sig för hur man vill gå vidare. Jag har förståelse för beslutet eftersom ingen ville gå in med mer pengar”, säger han.

Exakt hur mycket Universal Music investerade i appen har inte avslöjats, men enligt handlingar som Breakit senare tagit del av ska det röra sig om ett konvertibellån. 

Huruvida lånet omvandlats till aktier framgår däremot inte.

”Vi var minoritetsägare”, kommenterar Per Sundin, utan att gå in på några siffror.

Per Sundin verkar däremot inte vara märkbart besviken över den misslyckade satsningen. Han beskriver själv Universal Music som ett riskkapitalbolag för underhållning.

Precis som att vissa artister lyckas och ger kraftig avkastning, exempelvis Avicii, misslyckas andra.

”Man lär sig. Jag tror att det är viktigt att ibland kliva på saker som man tror på, även om det inte fungerar. Man drar lärdomar av det.”

Enligt honom har konkursen inte avskräckt honom från framtida investeringar.

”Det kommer att komma fler", säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER