Nya starka siffror från Zalando - aktien rusar på börsen

Breakit - Nya starka siffror från Zalando - aktien rusar på börsen

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Vinstmarginalen klart bättre än väntat i familjen Stenbecks e-handelsjätte.

Tyska klädsajten Zalando rapporterar på tisdagsmorgonen riktigt starka försäljningssiffror. Omsättningen för det andra kvartalet i år väntas hamna på mellan 909 till 924 miljoner euro. Det kan jämföras med analytikernas prognos på 915 miljoner euro.

Men det som verkligen fått fart på aktiekursen på Frankfurt-börsen är att Zalando-ledningen nu meddelar att vinstmarginalen kommer hamna på mellan 7,5 och 9,5 procent - upp från 2,5 procent i första kvartalet. Analytikerna hade bara hoppats på en marginal på 5,4 procent. 

"Den operativa hävstången i vår verksamhet har utvecklats starkt medan vi fortsätter att driva tillväxtsatsningar i vårt kunderbjudandde och våra plattformsinitiativ", säger Zalandos vd Rubin Ritter i en kommentar.

Efter att siffrorna släppts rusade Zalando-kursen och aktien var strax före tio på tisdagsmorgonen upp över 15 procent. Sedan årsskiftet är dock Zalando-aktien fortfarande på minus.

Familjen Stenbecks investmentbolag Kinnevik är största ägare i Zalando med 32 procent av aktierna. Kinneviks aktie på Stockholmsbörsen har också gått starkt på tisdagsmorgonen som en följd av den höjda vinstmarginalen i Zalando. Kinnevik-aktien var upp runt 3 procent efter någon timmes handel.

För helåret bekräftar Zalando prognosen om ett försäljningslyft på 20-25 procent samtidigt som prognosen för vinstmarginalen höjs till 4,0-5,5 procent, upp från 3,0-4,5 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER