Spelgiganten Kings hemliga investering i svensk spelstartup

Snowprint Studios
Spelgiganten Kings hemliga investering i svensk spelstartup

Thomas Hartwig och Sebastian Knutsson, två av grundarna av spelföretaget King Foto: Anders Ahlgren / SvD / TT

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Snowprint Studios, som grundats av den tidigare King-medarbetaren Alexander Ekvall, har i det tysta fått in King som storägare.

I höstas såldes det svenska spelbolaget King, som ligger bakom spelsuccén Candy Crush Saga, till Activision Blizzard för 50 miljarder kronor. En affär som gjorde flera av grundarna till mångmiljardärer.

Delar av dessa pengar har sedan återinvesterats i bland annat startups via det nya riskkapitalbolaget Sweet Capital.

Men det är inte bara grundarna av mobilspelbolaget som har gett sig ut på jakt efter nästa framgångssaga. Enligt sajten Di Digital var King, som bolag, en av investerarna när den svenska spelutvecklaren Snowprint Studios tog in 50 miljoner kronor i juni.

Affären gav King, eller snarare det svenska dotterbolaget Midasplayer, 29 procent av aktierna i Snowprint Studios till en värdering på 168 miljoner kronor. Affären görs med preferensaktier, vilket kortfattat innebär att King har förtur till pengarna om bolaget exempelvis säljs.

"Vi har sagt att vi inte kommenterar den rundan publikt. Vi fokuserar på utvecklingsarbetet, och när vi har en produkt vi är bekväma att visa upp så pratar vi gärna mer om den", säger bolagets grundare Alexander Ekvall till sajten.

I dagsläget arbetar 13 personer på Snowprint Studios, som precis som King utvecklar mobilspel.

Bolaget har ännu inte släppt sitt första spel.

Läs fler artiklar
LÄS MER