De sålde Stay secure för 90 miljoner - nu satsar de på Aquro

Aquro
De sålde Stay secure för 90 miljoner - nu satsar de på Aquro

F.v: Jens Larsson, Stefan Thelberg och Rickard Vikström. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Kvartetten bakom säkerhetsbolaget Stay Secure satsar nu 2,75 miljoner kronor på sitt nya appverktyg Aquro.

I december 2014 sålde Stefan Thelberg och hans medgrundare Rickard Vikström, Jens Larsson och Victor Jerlin mejlsäkerhetsbolaget Stay Secure för ungefär 90 miljoner kronor. Nu använder de kapitalet för att investera i nya bolag under varumärket Azalea partner. Azalea partner är dock inget gemensamt investmentbolag, utan de formella investeringarna gör de var för sig.

Nu står det klart att kvartetten satsar 2,75 miljoner på sitt nya bolag Aquro, som de har dragit igång tillsammans med Johan Nordström.

Bolaget, där Stefan Thelberg och Jens Larsson är operativa, har tagit fram en produkt som ska låta webbutvecklare skapa appar utan att behöva lära sig programmeringsspråken för apputveckling.

“Vår plattform är ett ekosystem där webbutvecklare kan skapa hybridappar (appar som kombinerar approgrammeringsspråk med webbprogrammeringsspråk reds. anm.). Vi följer appen genom hela livscykeln, från skapande till lansering och vidare uppdateringar”, säger Stefan Thelberg, medgrundare av Aquro.

Användarna betalar med en vanlig prenumerationsmodell som kan anpassas till om det är en ensam utvecklare eller om det är en webbyrå med fler utvecklare.

Själva produkten har de jobbat med sedan förra sommaren och nu ska de nya pengarna användas till att få fart på bland annat markandsföringen.

“Fördelningen blir nog ungefär 70/30 mellan marknadsföring och produktutveckling. Det blir framförallt digital marknadsföring”, säger han och fortsätter:

“Den stora utmaningen för oss nu är att få webbutvecklare att inse att vi finns och att de kan återanvända sina kunskaper inom webbutveckling för att även börja utveckla appar.”

Vad är planen på längre sikt?

“Långsiktigt är det att även få utvecklare som idag använder andra verktyg att börja använda vår plattform istället. Det är en enorm utmaning som kommer ta lång tid men vi tror att vi har komptensen som krävs. Det handlar dels om mycket kompetens inom produktutveckling och att vi redan har en framgångssaga bakom oss”, säger Stefan Thelberg.

Rättelse: I en tidigare version av texten skrev vi att Azalea partners är Stefan Thelberg, Rickard Vikström, Jens Larsson och Victor Jerlins gemensamma investmentbolag. Det korrekta är att Azalea partners är det gemensamma varumärke de fyra använder, men de har olika bolag de investerar genom.

Läs fler artiklar
LÄS MER