Investeraren Pia Althin kliver in i Malmö-bolaget Familyplus

Familyplus
Investeraren Pia Althin kliver in i Malmö-bolaget Familyplus

Press / TT

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Familyplus, bolaget som vill göra livet trevligare för pensionärer, tar in riskkapital från investeraren Pia Althin.

Det skånska bolaget Familyplus, som är en del av Malmö-inkubatorn Minc, har tagit in en runda riskkapital från investeraren Pia Althin.

Exakt hur mycket pengar det rör sig om vill parterna inte avslöja, men enligt bolagets vd Lina Blanking ska pengarna nu användas till expansion.

”Pia Althin går in som investerare och blir delägare i bolaget. Hon kommer inte att ha något operativt ansvar, men kommer att vara behjälplig i situationer när vi kan behöva använda hennes nätverk”, säger hon till sajten 8till5.

Familyplus affärsidé går ut på att utveckla och komplettera äldreomsorgen i form av uthyrning av personal. Bolaget erbjuder en rad olika tjänster som påminner om hemtjänst för äldre, exempelvis planering av maträtter, matlagning, inhandling och ”väntjänster”, så som telefonsamtal och fikastunder.

Pia Althin, som tidigare har investerat i kalendertjänsten Simpliday och bolaget Newtoy, som sedermera köptes upp av Zynga, kommenterar sin investering i ett pressmeddelande.

”När jag nu har möjlighet att stötta en start up som så dedikerat och helhjärtat sätter höga mål för hur vi framöver tar hand om våra äldre, så vill jag givetvis vara med och satsa.”

Familyplus har i dagsläget ett tjugotal visstidsanställda. 

Läs fler artiklar
LÄS MER