Alltid vill ge dig pengar om du är schyst mot miljön

Alltid
Alltid vill ge dig pengar om du är schyst mot miljön

Anton Johansson driver Alltid.

Man skulle kunna beskriva elbranschens nya stjärna som ett Spotify för el.

Idag tillämpar fler och fler tjänster en fast månadskostnad. Så varför ska just ditt elabonnemang vara uppdelat på två olika fakturor, en för nät och en för el? Dessutom baseras kostnaden på ett volymbegrepp som ingen riktigt förstår sig på: Hur många kilowattimmar går det egentligen åt för att koka ett ägg?

Detta vill e-handelsentreprenören Anton Johansson råda bot på med sin nya startup Alltid.

Det Alltid har gjort är en internetstartup som råkar jobba med el - inte ett energiföretag som råkar jobba med internet. 

"När jag började skissa på den här idén och undersöka marknaden blev jag både överraskad och förskräckt hur långt elbranschen hade hamnat efter bland annat telekom, medieföretag och andra tjänsteföretag. Det var verkligen upplagt för att någon skulle komma in och göra något disruptive här. Nu blev det Alltid", säger Anton Johansson.

Att hållbarhet skulle vara i fokus ser Anton Johansson som en självklarhet. Förutom hållbar el har man även skapat ett incitamentsprogram som involverar användaren. 

"Alltid har lanserat ett bonusprogram, inspirerat av populära bonusprogram som SAS Eurobonus och ICAs kundkort, fast med den unika egenskapen att det premierar hållbarhet istället för mer konsumtion", säger han.

Man har helt enkelt vänt på modellen och premierar när man är sparsam, miljövänlig och hållbar i sin konsumtion.

Förutom att såklart premiera energieffektivitet och att hålla nere sin energiförbrukning, premieras alla sorters miljövänlighet - alltifrån källsortering till att transportera sig hållbart. Poängen kan man sedan skänka till välgörenhet eller handla hållbart. 

Man både tror och hoppas att Alltid kommer att driva på utvecklingen inom den något föråldrade elbranschen. 

"Förhoppningsvis leder vi vägen mot högre innovationstakt inom el och energi, för det är otroligt att man fortfarande tycker att till exempel flat rate är något udda", säger Anton Johansson.

Elen från Alltid kan man betala med Klarna, både via faktura och kort. Detta känns som en hygienfaktor 2016. Tillika att man inte har någon bindningstid. Ett ord man sannolikt kommer behöva slå upp om tio år.  

Och till sist till det som alla undrar: Är detta billigare än vad jag betalar för min el idag?

"Det är inte så att vi alltid kan vara billigast totalt på marknaden, men vi vill alltid att de som kommer in och blir kunder hos oss ska göra en bättre deal mot vad de har tidigare", säger Anton Johansson.

Just nu kan man vinna en BMW i3 hos Alltid.se. Gå till webbsidan, bli kund och elbilen kan bli din. På Alltids webbsida kan du även läsa mer om Alltids enkla upplägg samt få svar på dina frågor.

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER