Boom för inredningsappen Neybers - tar in nytt miljonkapital

Breakit - Boom för inredningsappen Neybers - tar in nytt miljonkapital

T.h: Claes Tell, vd på Neybers. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Inredningsappen Neybers har passerat en halv miljon nedladdningar. Nu vill bolaget ta över Android-världen.

Neybers är en app som låter inredningsnördrar fota sina hem och placera virtuella möbler i rummen för att se hur de skulle passa in. Bolaget tjänar pengar genom att möbelproducenter lägger upp bilder på sina möbler i appen och får en köpknapp som leder användaren till möbelbolagets e-handelsbutik.

Nedladdningarna har skjutit fart den senaste tiden – framför allt USA och Kina – och nu har appen laddats ned över en halv miljon gånger.

“Att vi blivit featured app för femte gången är för oss ett kvitto på att funktionaliteten i appen är riktigt bra”, säger bolagets nytillträdde vd, Claes Tell.

Han hoppade av jobbet som marknadschef på Nordea förra året för att istället ge sig in i startupvärlden.

“Jag har en stor passion för gemenskapen och att jobba mot konsumentkollektivet. Med Neybers känner jag att jag får vara med och bygga något för framtiden”, säger Claes Tell.

Claes Tell tog över som vd efter att grundaren Mikael Cruseman hoppade av för att driva en ny virtual reality-studio.

När nedladdningssiffrorna på Apples mobila plattformar nu har börjat ta fart, flyttar bolaget sitt fokus. Nästa mål är att skapa en lika lyckad app för Androidtelefoner.

“Vi utvecklar en Androidapp nu för att tillfredställa den globala marknaden. I vissa delar av världen är det mycket större än IOS, så det har vi saknat. Det är vår positiva utmaning – att vi har en global marknad”, säger Claes Tell.

För att finansiera den vidare utvecklingen har bolaget tagit in en handfull miljoner i riskkapital från en rad affärsänglar. Claes Tell är dock sparsam med finansiella detaljer.

“Vi har sagt att vi inte ska fokusera så mycket på det specifika beloppet. Det viktiga för oss är att vi har tagit in en runda som gör att vi kan utveckla vår android app”, säger han.

När vi skrev om bolaget för ett år sedan var ambitionen att ta in 3-5 miljoner kronor. Är det den rundan ni har stängt nu?

“Ja, det ligger någonstans där omkring.”

Under 2015 omsatte Neybers blygsamma 136.000 kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER