Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Väntan är över för Lendify - Finansinspektionen ger grönt ljus

Artikel bild
Erika Hallbäck, investeraransvarig på Lendify Foto: Press

Finansinspektionen ger tillstånd till peer to peer-lånetjänsten Lendify. Därmed kan det svenska startupbolaget nu växla upp tempot.

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

viviana@breakit.se

Reporter

Breakit har tidigare skrivit om Lendify, som erbjuder långivare och låntagare att runda banken genom att nå varandra direkt via en sajt. Privatpersoner får möjligheten att låna ut och få mellan 3,5 procent och 8,2 procents förväntad avkastning på löptider från ett år upp till tio år. 

Under tiden Lendify har drivit verksamheten har bolaget varit registrerad hos Finansinspektionen, FI, i väntan på tillståndet som betalningsinstitut. I onsdags tog väntan slut och Lendify fick tillståndet av FI.

“Det här betyder att vi kan lämna ansökningsprocessen och helt fokusera på att driva bolaget framåt”, säger Erika Hallbäck, investeraransvarig på Lendify och tillägger:

“Vi vill utveckla vår tjänst till att bli ännu bättre både för våra långivare och låntagare till exempel erbjuda snabbare och enklare betalningar. Vi har även ett stort uppdrag att berätta och utbilda marknaden om att vi erbjuder ett tillgångsslag som tidigare endast varit tillgängligt för bankerna.”

Förra året tog bolaget in 20 miljoner kronor i finansiering från en grupp privatpersoner, bland andra Hans Westin och Sten Schröder som båda var med och grundade Resurs bank, samt affärsängeln Fredrik Wallenberg. 

Läs mer