Pricerunner tar in Roger Forsberg som teknisk chef

På nytt jobb
Pricerunner tar in Roger Forsberg som teknisk chef

Roger Forsberg, ny teknisk chef på Pricerunner. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

I mars fick Pricerunner nya ägare och ny vd. Nu plockar de in Roger Forsberg som teknikchef med uppdraget att bygga nästa generations jämförelsesajt.

Pricerunner köptes tidigare i år av bland andra HM:s vd Karl-Johan Persson och Nicklas Storåkers. Den sistnämnde klev i samband med köpet även in som vd för Pricerunner.

Nicklas Storåkers, som tidigare var vd för nätmäklaren Avanza, värvar över en av sina tidigare kollegor från Avanza: Roger Forsberg.

Roger Forsberg började på Avanza redan 1998. De senaste åren har han varit teknisk chef där och lett det tekniska arbetet med att bygga Avanzas interna molnplattform.

Varför har du sökt dig till Pricerunner?
“Jag blev kontaktad av Nicklas Storåkers i samband med ett uppköp som han skulle genomföra. Jag visste sedan tidigare att han letade efter tech-bolag som inte fått den kärlek som dom förtjänar så jag blev nyfiken. När jag fick höra att det var Pricerunner var min första reflektion att den tjänsten har en del att ta igen. Sen insåg jag att det var flera saker som tilltalade mig.

Vad var det som lockade?
"För det första var det produkten i sig. Prisjämförelse är det bästa som hänt sedan skivat bröd. För det andra var det en nysatsning med starka svenska ägare som är beredda att investera i produkten. Det i kombination med ett starkt varumärke som går bra tycker jag var lockande. För mig är det här det bästa av två världar: nysatsningen med känslan av startup, och tryggheten med ett etablerat bolag.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Till att börja med ska jag bygga upp en ny IT-avdelning i Stockholm, från scratch. Jag ska rekrytera ett 20-tal personer som ska få vara med och bygga nästa generations Pricerunner".

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
Att få bygga ett team som tillsammans kan skapa en tjänst och en teknisk plattform som är riktigt bra.”

Roger Forsberg, Pricerunner
  • Ålder: 44 år.
  • Familj: Sambo med två barn.
  • Bor: På landet utanför Hölö.
  • Intressen: Skidåkning, ishockey och sportbilen.
  • Favoritapp: Bank-id.
  • Varför är det din favoritapp?: Den löser ett problem på ett väldigt smidigt sätt och jag använder den varje dag.
  • Berätta något om dig som inte så många vet om: Jag är en ‘snickar-wannabe’. Jag och min sambo köpte för några år sedan ett gammal pensionat en bra bit utanför stan. Där har jag byggt en hel del. Även stugan på Fårö får sin beskärda del av hammare och spik.
Läs fler artiklar
LÄS MER