Amerikansk elektronikjätte inleder samarbete svenska WSI

WSI Nvidia
Amerikansk elektronikjätte inleder samarbete svenska WSI

Solu-datorn och WSI:s vd Jan-Åke Lindqvist. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Svenska IOT-bolaget WSI kommer att bygga produkter kring Nvidias teknik.

Amerikanska Nvidia är ett av världens största företag på grafikprocessorer och välkänt inom spelvärlden med grafikkorten Geforce. Bolaget är noterat på Nasdaq-börsen och har 9.000 anställda världen över.

Nu väljer elektronikjätten att samarbeta med det svenska bolaget WSI (Wireless System Integration).

Det innebär att WSI kommer att bygga produkter kring Nvidias teknologi. Områdena det handlar om är främst artificiell intelligens, robotsystem, virtual reality och agumented reality.

Vad samarbetet innebär i pengar har WSI:s vd Jan-Åke Lindqvist svårt att uttala sig kring.

“Det är svårt att kvantifiera det i pengar men det innebär helt klart en kvalitetsstämpel på vårt arbete. Vi kliver upp en nivå när vi får jobba med en såpass stor leverantör”, säger han.

WSI har funnits i hela 14 år och är experter på trådlös teknik, VR och Internet of things (IOT). Bolaget har till exempel hjälpt startupen Flic att ta fram sin smarta knapp.

Förra året omsatte WSI 32,5 miljoner kronor och räknar med att omsätta 44 miljoner 2016.

“Tillväxten beror på två saker, dels samarbetet med Nvidia och det andra är att IOT exploderar nu. Vi har har hur mycket som helst att göra, både mindre projekt men framförallt stora industriella IOT-system”, säger Jan-Åke Lindqvist.

Redan i dag har WSI hunnit utveckla en rad produkter med Nvidias grafikprocessorer som byggstenar, exempelvis minidatorn Solu. Bolaget bygger också tekniken runt Game Face Labs VR-headset.

Läs fler artiklar
LÄS MER