Instabridge tar in miljonkapital från amerikansk stjärninvesterare

Instabridge

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Wifi-delningsappen Instabridge tar in 8 miljoner kronor, från bland annat stjärninvesteraren Tim Draper.

Över 2 miljoner användare har registrerat sig på Instabridges app som ska göra wifi-nätverk öppna för förbipasserande mobilanvändare. Förra året tog bolaget in 26 miljoner kronor och nu fyller bolaget alltså på kassan med ytterligare 8 miljoner kronor.

“Vi hade egentligen inga planer på någon kapitalrunda. Det är drivet av att vi kom i kontakt med Tim Draper och att han gillar Instabridge”, säger Niklas Agevik, vd och grundare av Instabridge.

Tim Draper är en av USA:s riktiga stjärninvesterare och har tidigare gått in i bland annat den kinesiska sökjätten Baidu och Elon Musks elbilsbolag Tesla. Han var även deläger i Skype innan bolaget såldes till Microsoft, samt medgrundare av Hotmail.

“Vi är hans första svenska investering sedan Skype. Vi tycker det är lite extra kul när det är amerikanska pengar som kommer till Sverige istället för tvärt om”, säger Niklas Agevik.

Utöver Tim Draper har vissa av de befintliga ägarna försvarat sin ägarandel.

Någon storsatsning i USA verkar dock inte bolaget ha, trots den nya investeraren.

“Vi har inga konkreta planer på att starta något kontor i USA. Tim sitter på mycket bra kontakter där borta. När vi någon gång ska göra en större kapitalrunda där kommer det att vara jättebra. Sedan kan det även göra det lättare att rekrytera folk därfrån till vårt svenska kontor”, säger Niklas Agevik.

Så fungerar Instabridge

Instabridge har utvecklat en app som kopplar ihop mobiltelefoner med wifi-nätverk, vilket i praktiken innebär att du slipper knappa in nya lösenord varje gång du exempelvis kliver in på ett fik och vill surfa på deras internetuppkoppling. Detta förutsatt dock att en annan Instabridge-användare vid ett tidigare tillfälle lagt in kaféets nätverk i appen. 

På sikt är tanken att en Instabridge-användare ska kunna traska runt i en storstad var som helst i världen och konstant vara uppkopplad mot internet via mängder av olika wifi-nätverk.

I dagsläget har Instabridge ingen betydande omsättning eller satt affärsmodell.

Läs mer