Klarna-grundaren Siemiatkowski investerar i svenska Scrive

Scrive

Lukas Duczko och Sebastian Siemiatkowski. FOTO: Olle Aronsson / Press

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Svenska Scrive vill förvandla världens pappersavtal till digital data. Nu tar bolaget in en ny riskkapitalrunda från bland andra Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski. “De här pengarna ska ta oss till lönsamhet”, säger Scrives vd Lukas Duczko.

Scrive har funnits ända sedan 2010 och har de senaste åren flugit lite under radarn på den svenska techscenen. Det beror sannolikt på att marknaden för e-signering har varit trög - och att Scrive var för tidigt ute.

Det senaste året har dock marknaden tagit fart. Vi har tidigare skrivit om att såväl Telenor som världens största biluthyrningsfirma har börjat anlita Scrive i större skala.

Nu får bolaget in ett gäng nya investerare när det tar in 7 miljoner kronor i riskkapital. Bland de nya ägarna finns den Hongkong-baserade investeringsfirman Vectr Ventures, entreprenören Marcus Krüger - och Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.

“Det här är en sorts bryggfinansiering på totalt 10 miljoner, där vi hittills har tagit in 7 miljoner. De här pengarna ska ta oss till lönsamhet innan 2016 är slut. Samtidigt ger vi oss nu ut och tar in en betydligt större runda”, säger Scrive-grundaren Lukas Duczko.

Scrive räknar med att omsätta strax under 20 miljoner kronor i år, i takt med att de stora kunderna börjar använda tjänsten allt mer - något som ökar Scrives intäkter.

Lukas Duczko vill inte berätta exakt hur mycket riskkapital han planerar att ta in men bekräftar att det handlar om “en bra bit över 50 miljoner kronor”.

För att få in pengarna har Scrive anlitat den svenska investmentbankiren Magnus Hansson, till vardags på hedgefonden Strenuus Capital i London. Han har tidigare bland annat mäklat affären när rekryteringsverktyget Monster köpte sin europeiska konkurrent Jobline för runt 1 miljard kronor.

“Jag blev introducerad till Magnus för ungefär ett år sedan och har tjatat på honom sedan dess att han ska ta det här uppdraget. Till slut sa han: ‘Lukas, jag gillar dig och du förtjänar verkligen att lyckas’, och så tackade han ja”, säger Lukas Duczko.

Sedan tidigare har bland andra familjen Wattin och Brummer-grundaren Svante Elfving investerat i Scrive.

Läs mer