Svenskt socialt nätverk värderas till miljarder - anklagas för bluff

Trig Social Media Ekobrott
Svenskt socialt nätverk värderas till miljarder - anklagas för bluff

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Svenska Trig Social Media har marknadfört sig som nästa Facebook och lyckats nå en värdering på 10 miljarder kronor på Frankfurtbörsen. Nu hoppar revisorn av eftersom han tror att bolaget har ljugit om hur många användare sajten har.

Det rapporterar finanssajten Realtid.

PWC-revisorn Mattias Celind skriver i ett brev till Bolagsverket att han inte har fått tillräckligt underlag för "grundläggande, mycket väsentliga" uppgifter om Trig.

Bolaget, som tidigare var listat på svenska Aktietorget, har i rapporter till aktiemarknaden angett att sajten har 3 miljoner medlemmar.

”Vid vår analys av medlemsdatabasen har vi idag inte kunnat verifiera att den är något mer än en sammanställning av e-postadresser. Det har framkommit att bolaget har en mycket låg andel 'active members' som genererar intäkter", skriver revisorn till Bolagsverket.

Beskedet är anmärkningsvärt eftersom Trig har rusat på Frankfurtbörsen sedan noteringen. Bolaget värderas till smått hisnande 10 miljarder kronor.

Trig har tidigare uppmärksammats för att bolaget var på väg att värva den tidigare fotbollsmålvakten Magnus Hedman som vd, något som dock avblåstes innan han hann börja på posten.

Läs fler artiklar
LÄS MER