Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Sparappen Dreams förstärker styrelsen med tunga namn

Artikel bild
Anna Settman, Kjell Hedman och Ted Nelson sitter numera i Dreams styrelse. Foto: Pressbild.

Bankveteran och techprofil ansluter till Dreams styrelse.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

johanna@breakit.se

Reporter

Fintech-bolaget Dreams, som tagit fram en app som ska göra det roligare att spara, får förstärkning i styrelsen.

Där sitter sedan tidigare bland annat Springfields Anna Settman, nu går bankveteranen Kjell Hedman och Truecaller-chefen Ted Nelson också in.

Båda deltog när Dreams nyligen tog in tio miljoner i en kapitalrunda.

Kjell Hedman har haft ledande positioner i banksektorn under 40 år och har bland annat varit vd för Landshypotek bank samt chef för Swedbanks svenska bankrörelse, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ted Nelson, som är ansvarig för att bygga upp Truecallers användarbas, har tidigare bakgrund på bolag som Avanza och Stardoll.

“Att vi har knutit till oss så genuint bra personer som Kjell och Ted, samt sedan tidigare Anna Settman, är förstås smickrande och ett viktigt tillskott när Dreams går in i nästa fas", säger Henrik Rosvall, vd och grundare av Dreams, i ett uttalande och fortsätter:

"Vi lanserar nya, fantastiska tjänster och etablerar oss utanför Sverige. Det ställer höga krav på bolaget samtidigt som det etablerar oss som en drivande aktör i en bransch som står inför stora förändringar”.

Dreams lanserade sin produkt under våren och under året finns planer på att lansera ett eget lönekonto och en fondprodukt.

Läs mer