Christian Berger lämnar Lead: "Det har varit rena drömjobbet"

Breakit - Christian Berger lämnar Lead: "Det har varit rena drömjobbet"

Christian Berger FOTO: Sara Lindh.

Viviana Canoilas

Reporter

Efter nio år lämnar Christian Berger sin roll som vd på den framgångsrika inkubatorn Lead.

Christian Berger tillträdde som vd för inkubatorn Lead 2007 då två separata företagsinkubatorer i Linköping och Norrköping slogs ihop. Han har spelat en viktig roll i arbetet med att utveckla såväl Leads verksamhet som branschen i stort.

Lead har utsetts till Sveriges bästa företagsinkubator flera gånger och många framgångsrika startups har traskat ut härfrån, som Narrative och Neo Technology. Men nu lämnar Christian Berger.  

“Jag har haft nio fantastiska år, träffat fantastiska entreprenörer och haft spännade arbetsuppgifter, det har varit rena drömjobbet. Men efter nio år känner jag att det är dags för nya utmaningar”, säger Christian Berger när Breakit ringer upp honom.

I stället börjar han nu på it-konsultbolaget Kvadrat.

“Jag fick erbjudandet för två veckor sedan och jag kände att jag inte ville tacka nej till det. Det är naturligtvis med blandande känslor, men det känns bra att utmana sig själv på nytt”, säger han.

På Kvadrat får Christian Berger rollen som affärsområdesansvarig, men blir kvar på Lead i sin nuvarande roll fram till mitten av september.

Vem som tar över efter honom är ännu inte bestämt, en rekryteringsprocess har inletts. 

Läs fler artiklar
LÄS MER