Därför hårdsatsar vi på Almedalen - flyttar redaktionen till Visby

Breakit i Almedalen
Därför hårdsatsar vi på Almedalen - flyttar redaktionen till Visby

Jonas de Lange, Johanna Ekström, Olle Aronsson, Erik Wisterberg, Viviana Canoilas, Sofia Honungsmåne och Stefan Lundell. Foto: Sara Lindh.

Viviana Canoilas

Reporter

Under en hel vecka finns Breakits redaktion på plats i Almedalen för att intervjua de hetaste techentreprenörer. ”Vi tror att debatten mellan politiker och techindustri kommer att hetta till”, säger Olle Aronsson, medgrundaren av Breakit.

Almedalsveckan i Visby, mer känd som politikerveckan, börjar redan på söndag och håller på i en vecka. Årets upplaga av Almedalen innehåller mer än 300 seminarium och evenemang med koppling till startups och tech – vilket är betydlgt fler än förra året.

Att vi på Breakit är på plats ser vi som en självklarhet eftersom techindustri tar alltmer plats i samhällsdebatten.

“I takt med att techindustrin växer blir den allt mer relevant för samhället i stort. Den senaste tidens debatt kring bostäder och personaloptioner visar ju också att branschen knappast är en isolerad ö, utan att den är beroende av att ha en vettig dialog med politiker”, säger Breakits medgrundare Olle Aronsson.

Vi på Breakit tror också att debatten mellan politiker och techindustri kommer att hetta till ännu mer de närmaste åren, precis som den har gjort till exempel i San Francisco.

“Då är det viktigt att vi som Sveriges nyhetssajt om startups har järnkoll på den diskussionen, och Almedalen är en väldigt bra plats för det", säger Olle Aronsson.

Förutom att vi kommer att intervjua de främsta techentreprenörer vill vi också träffa så många av er läsare som möjligt. Precis som förra året håller vi vår intervjuserie “Digitala tänkare” som är ett samarbete med Unibet med start på måndag. Kom förbi - ni hittar oss på Donners plats  6. Programmet är som följer:

Måndag: 12.30 Charlotta Tönsgård, vd för den digitala vårdcentralen Min Doktor. 15.30 Sam Manaberi som grundat bolaget Trine som sysslar med crowdfunding av solpaneler i Afrika.

Tisdag: 12.30 Fredrika Gullfot från foodtechbolaget Simris alg som vill stoppa utfiskningen av haven. 15.30 Henrik Rosvall, från sparappen Dreams - som vill göra det roligare att spara.

”Utöver den politiska diskussionen så är Almedalen relevant för startups som vill nätverka med investerare och potentiella anställda. För Breakits del är det väl också värt att notera att vi är en väldigt flexibel redaktion. Hade vi varit en papperstidning hade det varit betydligt svårare att flytta nästan hela teamet geografiskt en hel vecka”, säger Olle Aronsson.

Har du något tips till redaktionen eller synpunkter på vilka vi borde träffa under Almedalsveckan? Mejla oss direkt på tips@breakit.se - hoppas vi ses i Almedalen!

Läs fler artiklar
LÄS MER