Izettle lanserar ny kontaktlös kortläsare i Sverige

Izettlekortläsarekontaktlös

Izettles nya kortläsare - så enkel att ett barn kan använda den. Jacob de Geer, vd, med Hugo och Lily 5 år. Foto: Izettle

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

"Den är så enkel att femåringarna klarade det utan några som helst problem", säger Izettles vd Jacob de Geer om den nya produkten.

För fem år sedan lanserade Izettle världens första mini-chipkortläsare. Idag onsdag släpper bolaget sin nya kontaktlösa kortläsare “Izettle Reader”. 

Kontaktlösa betalningar innebär att du som kund inte behöver sätta in ditt kort i kortläsaren, utan bara kan hålla upp kortet och "blippa" det mot läsaren. Något som inte är så vanligt i Sverige ännu - men som enligt Izettle förekommer allt oftare.

I den nya läsaren kan kunderna betala både med traditionella betalkort och med kontaktlösa kort. Uppkopplingen sker via bluetooth och de kontaktlösa betalningarna fungerar med både Apple Pay och Samsung Pay.

Enligt Izettle har den nya produkten flera fördelar. Transaktionerna med den nya läsaren går 25 procent snabbare och den har även 30 procent längre batteritid än andra motsvarade mobila kortläsare på marknaden.

“Kontaktlösa betalningar blir allt mer populära. De gör det väldigt enkelt för konsumenter att betala och medför betydligt ökad transaktionshastighet för handlare. Nu när kortföretagen börjat ge ut kontaktlösa kort även i Sverige är det viktigt för handlare att kunna ta betalt med dessa” säger Jacob de Geer, vd och medgrundare på Izettle i ett uttalande.

Under ett internt Izettle-event förra veckan kopplades en kassa-apparat för barn, ihop med den nya kortläsaren. Sedan fick några barn använda den på riktigt för att ta betalt med kort, kontanter eller konktaktlöst.

"Det var så enkelt att femåringarna klarade det utan några som helst problem", berättar Jacob de Geer, och fortsätter:

"Genom att koppla vår nya kortläsare till en kassa-apparat gjorde vi det möjligt för barnen att öva, och prata om vad ekonomi och pengar egentligen innebär. Det är dags att vi använder och utnyttjar dagens nya teknologi till att utbilda och inspirera morgondagens entreprenörer i hur de kan bygga och skapa framgångsrika företag."

Izettle finns idag i 12 länder och ökar enligt egna uppgifter med 1.000 nya småföretagarkunder om dagen. 

Läs mer