Min Doktor ror hem viktig deal med landstinget i Halland

Min doktor Kry e-hälsa
Min Doktor ror hem viktig deal med landstinget i Halland

Charlotta Tönsgård, vd Min doktor. Foto: Sara Lindh

Johanna Ekström

Reporter

Den digitala vårdcentralen Min doktor ska avlasta Hallands akutmottagningar i sommar.

Sommaren betyder extra påfrestningar på vården. Särskilt på semesterorterna där befolkningen på många platser dubblas. Halland är ett sådant ställe och för att lösa situationen anlitar Region Halland nu den digitala vårdcentralen Min doktor.

Förhoppningen är att avbelasta akutvården genom att fler ska kunna få vård digitalt. De personer som kommer in till akuten, men som inte anses behöva akut specialistvård, kommer i stället erbjudas ett frivilligt läkarbesök via Min doktor. Kostnaden kommer vara densamma som vid ett besök på vårdcentral. För patienten blir vinsten att de slipper sitta och vänta i flera timmar på akuten.

“Det känns bra att nå fram till den offentliga vården för samarbete, vi är ett bra komplement och får nu chansen att visa vilken skillnad vi kan göra för en hårt belastad mottagning”, säger Charlotta Tönsgård, vd för min Doktor, i ett uttalande.

Samarbetet pågår under två månader med start i slutet av juni. En svårighet för e-hälsobolag som Min doktor och Kry, som har en liknande tjänst, har varit just att de flesta landsting hittills valt att inte subventionerar digitala läkarbesök.

Ett genombrott kom i december då Jönköping blev första landsting att teckna avtal med Kry.

Läs fler artiklar
LÄS MER