Beringer Finance ska utmana GP Bullhound i Stockholm

GP BullhoundBeringer Finance

Adalsteinn Johannsson från Beringer och Christian Must från Fondsfinans. Till höger GP Bullhounds Per Roman. Foto: Geir Molden/Vizpro AS samt pressfoto.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Det kommer en ny investmentbank till stan - med siktet inställt på att hjälpa techbolag att ta in pengar.

Corporate finance-bolaget Beringer, som bland annat hjälper bolag med kapitalanskaffning från internationella investerare och försäljningar, grundades i Stockholm för två år sedan av Adalsteinn Johannsson. Nu går bolaget ihop med den anrika norska investmentbanken Fondsfinans, som har 102 år på nacken.

Den nya koncernen får namnet Beringer Finance och har siktet inställt på att bli en direkt konkurrent till den svenskgrundade investmentbanken GP Bullhound.

“I och med ihopslagningen kommer vi att bli den största investmentbanken med fokus på tech i Europa”, säger Adalsteinn Johannsson.

Totalt kommer ett 80-tal personer jobba i bolaget, varav 13 i Stockholm. Dessutom finns kontor i Oslo, Reykjavik, New York och Silicon Valley. Inom ett och ett halvt år är planen att även öppna kontor i Berlin, London, Tel Aviv och Kina.

“Vi kommer ha stort fokus på Norden, eftersom Stockholm är nummer två i världen vad gäller tech och även ledande för fintech efter London. Planen är att utöka teamet i Stockholm markant framöver”, säger Adalsteinn Johannsson.

I och med sammanslagningen kommer de två bolagens ägare få 50 procent var, men några ytterligare transaktioner har parterna valt att inte gå ut med. Affären är villkorad av ett godkännande från norska och amerikanska myndigheter.

Enligt Adalsteinn Johannsson har Beringer bra kontakter med investerare och större bolag i USA, Kina och Europa. Särskilt från Kina märker han av ett allt större intresse för både investeringar och uppköp av nordiska techbolag.

“Att Tencent nyligen köpte Supercell är en sådan affär som spär på det ytterligare. Vi jobbar för flera stora kinesiska bolag som letar efter investeringar i Europa”, säger han.

Läs mer