Breakits nyemission klar - här är ägarna som pumpar in miljoner

Kapitaljakten

Från vänster Erik Wisterberg, Viviana Canoilas, Olle Aronsson, Sara Lindh, Stefan Lundell och Johanna Ekström.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Stjärnprogrammerare och tunga entreprenörer blir nya ägare i Breakit. Nu börjar jakten på talanger.

Halvt på skämt, halvt på allvar, brukar jag säga att det tydligaste tecknet på att vi befinner oss i en techbubbla är att vi på Breakit lyckades få in riskkapital i samband med starten för drygt ett år sedan.

Vad ska jag då säga nu, efter att vi på mindre än 30 dagar fått in dryga 3,5 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda? Att bubblan är ännu mer uppblåst och att det nu bara är en tidsfråga innan den spricker?

Kanske, men jag väljer faktiskt att tolka det stora intresset för nyemissionen som ett kvalitetstecken för det vi gör här på Breakit. Den här veckan kommer vi ha en bra bit över 100.000 unika besökare till vår sajt och i maj slog vi (tack vare vårt grymma säljbolag Leeads) ett rejält intäktsrekord.

När jag ändå börjat skryta måste jag också konstatera att vår nyemission är ett kraftfullt argument för att Breakit i sig är en fantastisk plattform att marknadsföra sig mot investerare. När jag började skriva om vår stundande nyemission på sajten blev vi formligen översköljda av mejl från investerare som ville teckna sig. Tyvärr har vi inte kunnat ge möjlighet åt alla som vill gå in med pengar i nyemissionen, som alltså blivit rejält övertecknad.

Våra gamla storägare är såklart med oss även i denna runda men vi har också fått in en rad nya kompetenta namn i ägarlistan. Här är ett axplock:

Bo Mattsson, grundare av en rad bolag, bland annat techbolaget Cint som i början av året såldes för drygt 1 miljard kronor. Bo Mattsson är också krönikör på Breakit.

Lars Wingefors, serieentreprenör inom datorspel (Game Outlet, THQ/Nordic Games) och investerare i en rad olika bolag bland annat PinMeTo och Ztory.

Mathias Hermansson, tidigare finanschef på mediekoncernen MTG och idag ansvarig för mediejättens digitala investeringar som arbetande styrelseordförande i MTGx.

Joacim Ståhl, utvecklare och medlem i ledningsgruppen hos Infomaker som jobbar med en rad av Nordens största mediehus. Gör även ängelinvesteringar.

Anton Holmquist, grundare till digitalbyrån Monterosa som 2012 såldes till branschjätten Publicis.  Var en av Sveriges första programmerare av Iphone-appar och är numera engagerad i bland annat spar-appen Dreams.

Totalt får vi in ett tiotal nya ägare och glädjande nog återfinns stora delar av personalen nu i ägarlistan - riktigt kul!

Det är också i nya medarbetare som merparten av kapitalet från nyemissionen ska investeras. Om min tid den senaste månaden till största delen upptagits av jakten på kapital riktar jag nu om kikarsiktet och inleder jakten på talanger.

Vill du som utvecklare vara med och bygga Breakit 2.0 så maila mig redan idag på stefan@breakit.se. Eller känner du kanske någon vass programmerare som vill vara med och bygga framtidens mediebolag? Tipsa henom om oss!

Ps. I helgen skrev jag om min blunder när vi skulle ta fram nya aktieägaravtal. Då hade jag inte läst min kollega Johanna Ekströms handfasta artikel i ämnet hur skriver man ett aktieägaravtal. Där får du svar på den och andra relevanta juridiska frågor som uppstår i samband med en nyemission. Läs den!

Läs mer