Nu säger han tack och adjö till styrelsen

Tidal Aspiro
Nu säger han tack och adjö till styrelsen

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Först vd:n och nu styrelsen - hiphop-stjärnan Jay-Z:s har i veckan bytt ut alla ledamöter i Aspiro, uppger nyhetstjänsten Rapidus.

Vi avslöjade på torsdagskvällen att vd:n för Aspiro, Andy Chen, tvingats bort. Dessutom har stora delar av personalen på kontoren i Stockholm och Köpenhamn sagts upp.

Aspiro köptes ut från Stockholmsbörsen för en dryg månad sedan av Jay-Z:s bolag Panther Project. Köpeskillingen hamnade på drygt 460 miljoner kronor och strax efter att affären blev klar lanserades musiktjänsten Tidal som är en tydlig konkurrent till den svenska musiktjänsten Spotify.

Efter att vd:n och många av de andra anställda alltså fått lämna kommer nu uppgifter om att också styrelsen i det svenska aktiebolaget Aspiro bytts ut. Det är nyhetstjänsten Rapidus som avslöjar att den fem personer starka styrelsen fått sluta. 

Uppgifterna är väntade då alla bolag som får nya ägare brukar sätta in nya ägarrepresentanter. 

I den nya styrelse ingår Lior Tibon, hög chef på Jay-Z:s skivbolag Roc Nation och advokaten Katsambas Panagiotis, båda baserade i London. Ordförande blir amerikanska skattekonsulten Kashyap Bakhai, specialiserad på skatteplanering åt bland annat artister.

Läs mer

Jay Z:s Tidal får ny storägare – miljardaffär kring Spotify-utmanaren

Madonna och Kanye West går till Jay Z:s streamingtjänst Tidal - Spotify-användare får vänta

Efter Aegirbios miljardbud på Dynamic Code – stort missnöje i ägarledet

Läs fler artiklar
LÄS MER