Breakit - Styrelseproffset Lottie Knutson investerar i Careereye
Lottie Knutson. Foto: Pressbild/Scandic Hotels Group

Styrelseproffset Lottie Knutson investerar i Careereye

Jonas de Lange
Jonas de Lange
20 jun 2016, kl 21:23

Careereye, en omdömessajt för arbetsplatser, får in reseprofilen Lottie Knutson i styrelsen.

Jonas de Lange
Jonas de Lange
20 jun 2016, kl 21:23

Lottie Knutson blev först känd som kommunikationschef för Fritidsresor under tsunamikatastrofen i Sydostasien 2004.

Hon sitter numera i styrelsen för bland annat Scandic Hotels, Swedavia och Stenagruppen. Tidigare i år lämnade hon sitt styrelseuppdrag hos klädjätten H&M. Nu tar hon även plats i startupen Careereyes styrelse. Bolaget påminner lite om amerikanska Glassdoor och tillhandahåller en omdömessajt för arbetsplatser.

För mindre än en månad sedan rapporterade vi att bolaget har tagit in 5 miljoner kronor från investmentbolaget Spiltan. I ett pressmeddelande skriver nu bolaget att man även tar in kapital från Lottie Knutson, som samtidigt träder in i styrelsen.

“Jag brinner för konsument- och användarnära verksamheter och har länge velat engagera mig i en digital startup. Då jag hörde om Careeeye var parallellen så tydlig: en nytänkande och smart digital lösning på ett tydligt behov hos konsumenterna - och en trovärdig plattform för arbetsgivaren. Och den här gången kan jag gå in med egen tid och pengar”, säger Lottie Knutson.

I dagsläget vill bolaget inte gå ut med hur mycket Lottie Knutson investerar. För bolagets vd, Johan Kadar, verkar det dock viktigast att bolaget får in ny kompetens i styrelsen.

“Lottie tillför erfarenhet och kunskap inom marknadsföring och kommunikation och är även en tung styrelsekompetens med erfarenhet från stora internationella bolag som är viktig inför vår expansion”, säger han.

Läs mer om:
Läs fler artiklar
Läs nästa artikel