Thomas Mäkitalo säljer Spelbloggare.se till börsbolag

Breakit - Thomas Mäkitalo säljer Spelbloggare.se till börsbolag

Thomas Mäkitalo

Viviana Canoilas

Reporter

Entreprenören Thomas Mäkitalo säljer guldgruvan Spelbloggare.se till Catena Media – för nästan 50 miljoner kronor.

Ett brinnande hockeyintresse och en vilja att dela med sig av sin expertis gjorde att Thomas Mäkitalo blev och är en av Sveriges största hockeybloggare i Sverige.

Historien om Thomas Mäkitalos entreprenörsbana började när han var knappt 20 år i Luleå. Det var då han satte i gång hockeybloggen “Min NHL-blogg”, år 2010. Bloggen växte och flyttade in till sajten Nyheter 24 som "Mäkitalos NHL-blogg".

Men Thomas Mäkitalo var inte riktigt tillfredställd.

I det tysta började han spinna på en ännu mer framgångsrik produkt - en sajt som gav de senaste speltipsen och analyser. Det blev Spelbloggare.se, en sajt som samlar in tips från utvalda experter på bettingsidor och tar betalt genom att länka vidare till spelsajterna.

Enligt 2014 års bokslut, som är det senast tillgängliga, hade Spelbloggare.se under året en omsättning på strax under 3 miljoner kronor. Vinsten hamnade på 908.000 kronor. Det senaste kvartalet har intäkterna legat på nästan 2 miljoner kronor vilket indikerar en omsättning på runt 8 miljoner kronor i år. Rörelsmarginalen är imponerande 70 procent.

Nu köps företaget upp av börsnoterade Catena Media. Till en början får Thomas Mäkitalo 24 miljoner kronor för bolaget. Baserat på intäkterna de två kommande åren kan han få ytterligare 24 miljoner kronor i tilläggsköpeskilling.

"Vi är mycket glada att Catena Media delar vår syn på potentialen på sportsbetting-marknaden och våra produkter. Catena Media driver på utveckling och innovation och vi ser fram emot att hjälpa till i satsningen att bli en dominerande kraft inom sportsbetting-vertikalen under de kommande åren", säger Thomas Mäkitalo i ett pressmeddelande. 

När Breakit ringer upp Thomas Mäkitalo vill han inte ytterligare kommentera försäljningen av Spelbloggare.se.

Läs fler artiklar
LÄS MER